Els comerciants xifren en 12.000 els visitants al Mercat Medieval d’Ontinyent

0

Els venedors destaquen la bona acceptació de tots els productes i l’excel·lent acollida i tracte del veïnat

Acudir a Ontinyent ha valgut la pena. Aquest era el comentari generalitzat dels comerciants  que van participar aquest cap de setmana al Mercat Medieval d’Ontinyent, una iniciativa inclosa a la programació organitzada pel Govern d’Ontinyent per a complementar la de les festes de Moros i Cristians, i que ha tingut una bona acollida tant pel que fa a la xifra de visitants com a les vendes.

MercatMedievalOntinyent2013Des de l’organització del Mercat, Domingo Pérez quantificava en al voltant de 12.000 les persones que haurien passat pel Mercat durant els tres dies que aquest va estar al barri de La Vila (dissabte, diumenge i dilluns), amb vendes molt repartides en tots els productes que s’oferien. Pérez destacava que “espais que habitualment no registren grans vendes, com pot ser la tetería, registraven una elevada afluència fins altes hores de la matinada”. Segons exposava, en general tots els comerciants com a mínim han complit objectius i en alguns casos s’han superat. “De fet un jogueter que venia de Galícia ens explicava que no li importaria fer 500 quilòmetres cada volta que tinguera que treballar si es troba una ciutat com aquesta, i una altra persona no volia desmuntar la seua parada el dilluns, volia estar més dies i li vam haver d’explicar que no era possible”, explicava.

Domingo Pérez tenia especials paraules d’agraïment per als veïns i veïnes del barri de La Vila, “que ens han brindat una acollida magnífica, i als quals els estem molt agraïts pel tracte que ens han dispensat en tot moment”, assenyalava. Per altra part, Pérez corroborava que fins al mercat han acudit molts visitants d’altres municipis, “gent d’altres comarques, com L’Alcoià, La Costera, La Ribera o La Safor, així com també alguns estrangers, que van acudir sobretot en la jornada de dissabte però en un degoteig que va durar els tres dies. Cal recordar que, per tercer any consecutiu, les gestions realitzades des del Govern d’Ontinyent han permès que el Mercat Medieval no haja tingut cap cost per a les arques municipals, oferint-se d’aquesta manera un atractiu afegit als dies centrals de festes sense haver de fer cap despesa addicional.

Publicitat