ATEVAL, l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ha participat en l’Assemblea General d’EURATEX sobre Economia Circular en la Indústria Tèxtil i de Confecció el passat 8 de juny de 2017 a Brussel·les.
En l’Assemblea es va ressaltar la importància per al sector de passar d’un model lineal a un model circular i amb açò canviar la forma en la qual les persones interactuen, la forma en què les indústries produeixen els seus productes i l’ús que la societat realitza dels recursos limitats. Així mateix, es van destacar els beneficis socials que pot generar l’economia circular, com la creació de nous llocs de treball i l’augment d’ingressos.
Alfredo Ferre, vicepresident d’ATEVAL, va participar en l’espai de debat juntament amb altres tres empreses del sector compromeses en l’economia circular. La seua empresa, Filatures Ferre S.A. de Banyeres, “actualment produeix fils procedents de retalls de pre i post consum i reduint la contaminació i el consum d’aigua i energia causats per les seues activitats, a través dels seus processos propis”, va exposar.
Ferre va demostrar amb claredat que la circularitat en el sector tèxtil–confecció és possible i que està ocorrent. No obstant això, va insistir que les pimes necessiten mesures i polítiques de suport adequades, en el seu paper crucial que exerceixen en la creació d’ocupació i la generació de riquesa en els territoris.
L’evolució cap a l’economia circular és complexa però necessària per a la competitivitat de les empreses en un escenari de globalització. ATEVAL treballa conjuntament amb EURATEX per a la formulació de polítiques que desenvolupen mesures concretes que impulsen la innovació i la inversió en el sector tèxtil europeu basades en l’economia industrial sostenible.
Font: ATEVAL