El Consell Veïnal recolça els pressupostos del Govern d’Ontinyent per a 2013

0

Els agents socioeconòmics han tingut accés al projecte de pressupostos abans d’acabar l’any

Les diverses entitats i associacions ciutadanes que formen part del Consell Veïnal d’Ontinyent han donat el seu suport al projecte de pressupostos municipals per a 2013 presentat pel Govern d’Ontinyent. A l’última reunió d’aquest Consell, celebrada el passat dijous 27 de desembre, es va acordar amb nou vots a favor, cap en contra i una abstenció que el Consell Veïnal recolze uns comptes dels quals es valorava sobretot el fet que es reduisca el deute municipal i alhora augmentar la cobertura social i la promoció econòmica.

En aquest sentit, el Regidor d’Hisenda, Josep Francés, explicava que des del Govern d’Ontinyent “s’ha fet un esforç per al foment de l’activitat econòmica i l’ocupació, mantenint i millorant els serveis a les persones”, incidint en que tot i que als pressupostos s’augmenta la inversió productiva en un 48%, es rebaixa en vora 2’6 milions del deute heretat, que sumat a la reducció feta enguany, permetrà passar dels 20’4 milions de deute de 2011 als 16’37 previstos per a 2013.Consell Veïnal Ontinyent

Els pressupostos han estat presentats i debatuts pels agents socieconòmics abans de la finalització de l’any, un fet que es produïa per primera volta des de l’any 2001 a l’Ajuntament d’Ontinyent. Cal destacar en aquest sentit que els comptes municipals van estar presentats també el 28 de desembre al Consell Econòmic i Social (CES) per part de l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Regidor d’Hisenda, Josep Francés, qui també va explicar els diferents detalls pels quals els membres del CES van mostrar interès. La ciutadania en general també va tenir la possibilitat de conèixer els pressupostos de primera mà en un acte públic organitzat per primera vegada el passat 20 de desembre al museu MAOVA, a més de poder accedir als pressupostos a través de la web municipal des d’eixe mateix dia.

A la reunió del Consell Veïnal també es van exposar diverses consideracions i suggeriments de millora per tal de fer plans d’actuació encaminades a reduir la despesa en enllumenat, residus i neteja viària, una “participació activa” que ha estat valorada molt positivament pel Regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz. A la mateixa convocatòria del Consell Veïnal van assistir representants de la Plataforma Ciutadana contra el Consorci de Residus, que van demanar el recolzament de les associacions veïnals a les mobilitzacions que van a efectuar-se. Així mateix, van acudir tècnics municipals que van informar al voltant de les al·legacions efectuades per part de l’Ajuntament d’Ontinyent al consorci de residus.

A la reunió del Consell Veïnal també es va elegir Pedro Luís García (de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Rafel) i a Carlos Margarita (de l’Associació de veïns i veïnes del Llombo), com a titular i suplent en la Comissió Mixta encarregada d’aturar els desnonaments a Ontinyent; i per últim es va obrir un termini que finalitza el 31 de gener del 2013 per tal de tractar el Reglament de Subvencions a les associacions i entitats socials, veïnals i esportives de la ciutat.

Publicitat