21/06/2024 - 1:07
Més

  Diputació avançarà als ajuntaments la seua part del pla de gratuïtat de llibres de 2015

  Altres notícies

  El President de la nova Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat hui a Ontinyent que la Corporació Valenciana avançarà la part que correspondrà pagar als ajuntaments en 2015 del programa #XarxaLlibres de gratuïtat de llibres de text impulsat pel Govern de la Generalitat. Rodríguez, que ha comparegut a la capital de la Vall d’Albaida acompanyat del Conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha explicat que “hem detectat que alguns municipis podien tenir problemes per a fer front a esta despesa, i per tant hem considerat que la Diputació devia fer un esforç suplementari per fer possible que l’educació valenciana puga ser aquest mateix curs universal i gratuïta”.

  La Diputació de València aportarà al programa XarxaLlibres en 2015 un poc més de 16 milions d’euros, entre la part que li corresponia i la que avançarà als ajuntaments: “des del principi hem dit que els diners dels ciutadans han d’anar a resoldre els seus problemes, i per tant la Diputació de València estarà sempre recolzant qualsevol iniciativa en esta direcció”. El President de la Diputació ha explicat que “la mesura permetrà als ajuntaments planificar la seua incorporació econòmica al programa per a l’any 2016, evitant així que aquells ajuntaments que puguen tenir alguna dificultat per fer front al pagament dels llibres tinguen la liquidessa necessària”.

  Vicent Marzà ha felicitat i agraït Jorge Rodríguez per la voluntat mostrada des de la Corporació Provincial no sols per sumar-se a la iniciativa, sinó anar fins i tot un pas més enllà, i destacava que #XarxaLlibres “és molt més que una ajuda, és un projecte educatiu, social, de cooperació i de participació de les comunitats educatives. No es tracta només d’aconseguir la gratuïtat dels llibres de text, sinó de ser conscients de com el treball col·lectiu pot donar fruits com aquest”, assenyalava.

  Cal recordar que el Pla #XarxaLlibres per a escolars de primària i secundària dels centres públics, anunciat el passat dilluns pel President del Consell, Ximo Puig, contempla que les famílies reben en aquest curs 200 euros per la compra dels llibres de text. Tal com es va anunciar, les famílies que hagen comprat els llibres hauran de guardar la factura per a presentar-la abans del final del primer trimestre de curs als ajuntaments, els quals gestionaran la devolució de 100 euros, i els altres 100 a final de curs, en tornar les famílies els llibres en bon estat als centres educatius per a la creació d’un banc de llibres públic per al següent curs. En tots dos casos es proposava que estes aportacions les finançaren a parts iguals els ajuntaments, diputacions i Generalitat, però al cas de la província de València, després l’anunci realitzat hui per Jorge Rodríguez, els primers 100 euros seran assumits al 66’6% per la Diputació de València i al 33% restant per la Generalitat Valenciana, eximint així als ajuntaments d’eixa part de la despesa.

  Jorge Rodríguez destacava que “tal com va manifestar dilluns passat el President Ximo Puig, açò no s’ha de veure des de les institucions com una despesa, sinó com una inversió per a millorar el benestar dels ciutadans i impulsar el progrés social”, concloïa el President de la Diputació.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -