23/07/2024 - 9:43
Més

  Delegació del Govern insta a Aielo de Malferit a anular els pressupostos de 2017

  Altres notícies

  Segons el grup socialista de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit, la delegació del govern a la Comunitat Valenciana ha iniciat un contenciós-administratiu contra l’aprovació dels pressupostos municipals de 2017. El tràmit per a l’aprovació dels pressupostos es va iniciar quan ja havia transcorregut més de la meitat de l’exercici econòmic, a pesar que el PP té majoria absoluta i que la regidora d’hisenda té dedicació.

  El PP no va portar l’aprovació dels pressupostos municipals de 2017 fins al ple extraordinari de 7 de juliol. Durant el període d’exposició pública, que finalitzava en plenes festes patronals de la localitat, el Grup socialista va presentar al·legacions al pressupost que van ser tractades en ple extraordinari de 24 d’agost. Entre les al·legacions presentades pel Grup Socialista es trobaven modificacions de complements de destinació de 22 a 26, el que suposa un increment de quasi 200€ mensuals, (uns 2.400€ anuals d’increment), del tècnic de Promoció Econòmica i del director de l’Escola Infantil, aquest últim ocupat pel nebot de l’alcalde. També la creació de noves places com la de tècnic en comptabilitat i recaptació, la de tècnic de la Casa de la Joventut, una nova plaça d’oficial de policia -Aielo, amb 4500 habitants, ja compta amb un-, així com l’increment de 4% de la partida de salaris. Malgrat aquest increment global, algunes de les partides com la destinada al Director de l’Escola Infantil supera el 33% (9.695€) i la de personal del Casal Jove supera el 26,78% (6.400€).

  El Grup Socialista, a través del seu portaveu, va posar en coneixement de la Delegació del Govern aquests fets el que li va suposar el retret de l’alcalde en el ple de gener de 2018 qui li va dir que «sent un gran fester, perquè no estava emborratxant-se en comptes de posar recursos», per a Espí, «açò demostra que l’alcalde no entén que estem una democràcia i que l’oposició està, entre altres coses, per a fiscalitzar al govern».
  Després que al setembre la delegació de Govern sol·licitara informació de l’expedient de pressupostos i en concret de les places de nova creació, al novembre la delegació del govern requereix a l’Ajuntament que procedisca a l’anul·lació de l’aprovació dels pressupostos 2017.
  Les bases de l’oferta pública per a les places de policia aproadas per la regidor d’hisenda i personal, també han sigut recorregudes. Segons Espí, «mentre en l’últim ple, l’alcalde es dedicava a acusar-me i a demanar-me explicacions sobre qüestions personals, la qual cosa havia d’haver explicat són aquestes qüestions que afecten als diners públics, diners de tots els veïns de Aielo».

  El portaveu socialista ha sol·licitat la consulta dels documents, als quals té dret per llei, però ha obtingut el silenci per resposta en primera instància i posteriorment la resposta ha sigut: «la seua petició serà atesa, tan prompte els mitjans materials i personals dels quals disposa l’Ajuntament ho facen possible». cal recordar que l’Ajuntament d’Aielo de Malferit ja va ser condemnat per sentència ferma en l’anterior legislatura per no facilitar informació a l’oposició.

  El portaveu socialista assenyala que «l’alcalde m’acusa d’entorpir la labor municipal, però és ell qui saltant-se les normes fa que la gestió es veja entorpida i amb despeses innecessàries. No serem tan dolents com ens pinta, quan els seus propis companys de partit en la Delegació del Govern li posen traves a la seua gestió». Aquest contenciós suposarà una nova despesa a l’ajuntament pel mal fer de Pinter i el seu equip.
  «Des que Pinter va accedir a l’alcaldia en 2007, les despeses per serveis jurídics superen els 300.000€, import que s’haguera pogut destinar a necessitats de la població com asfaltat de camins, reforma del antigüo col·legi on estan situades les associacions locals, etcètera», conclou el portaveu socialista.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -