Programació Setmana Santa Ontinyent 2018

0

Dijous 29 de març. Dijous Sant

PROCESSÓ DEL SILENCI

  • 24:00 h Les confraries es concentraran en la pl. de Sant Roc per a partir pel carrer del Palau, placeta del Fossaret i continuar per la pl. de la Vila, on tindrà lloc el protocol d’inici. La processó seguirà pel carrer de l’Església, carrer Major de la Vila (pl. de Sant Pere de Verona i carrer de la Trinitat), carrer Roses, pl. Major, Magdalena, Regall, i la licitada del Fossaret per a concloure en l’Església de l’Asunción de Santa María.

Divendres 30 de març.Divendres Sant

  • 10:30 h SOLEMNE PROCESSÓ I TROBADA DE LA VI ESTACIÓ. Des de l’església de San Miguel Arcàngel, eixirà la imatge de la Santa Faç acompanyada de la seua Germanor al costat de la Confraria del Crist de la Palma i la banda de cornetes i tambors de la Santa Faç. Itinerari: Tomàs Valls, pl. de Sant Domingo, Morereta, Santa Faç, Sant Antoni, Pl. de la Coronació, Sant Jaume, Tomàs Valls, Arquebisbe Segrià i Pl. de Latonda, on se celebrarà aproximadament a les 11:45h la “Trobada de la VI Estació”, acostant-se la imatge de la santa Verónica al pas de Ntre. Pare Jesús Nazareno, per a netejar amb un vel el rostre ple de suor i sang abans de la trobada amb la seua Mare, seguit d’una oració.
  • 10:45 h Des de l’església de San Miguel Arcàngel, Trasllat Processional de la Germandat del Tremp i de la Confraria de l’Oració de l’Hort. Itinerari: Tomàs Valls, Sant Jaume, Pl. de la Coronació, carrer Rafael Juan Vidal, Av. Comte de Torrefiel, Magdalena i convent de les Monges Carmelites.
  • 11:00 h PROCESSÓ DE LA GERMANOR DEL CRIST DE L’EXPIRACIÓ I LA NOSTRA SENYORA DEL PATROCINI, que començarà a l’altura de la c/ Sant Antoni, 15 i en arribar a la ermiteta de la Concepció eixirà el pas del Crist de l’Expiració i La nostra Senyora del Patrocini, que acompanyats per la seua banda de tambors i cornetes, seguiran el següent recorregut; Sant Antoni, Av. de Francisco Cerdà, José Simón Marín, Dues de Maig, Exea, Gomis, Maians, Pl. Major, Regall, Magdalena, Fossaret, Pl. de la Vila i església arciprestal de Santa María..

PROCESSÓ DE LA TROBADA DOLOROSA.

  • Des de la Església de Sant Francisco la Confraria del nostre Pare Jesús Nazareno continuarà pel següent itinerari: Gomis, Maians i Pl. Major. En l’església de Sant Miguel Arcàngel, la germanor de la Dolorosa eixirà pel següent itinerari: Tomàs Valls, Sant Jaume, Pl. de la Coronació, Rafael Juan Vidal, Av. Comte Torrefiel, Regall i Pl. Major, on a les 12 h tindrà lloc l’emotiva TROBADA DOLOROSA, en el qual La Verge realitzarà les seues “cortesies” i s’inclinarà tres vegades davant la imatge del seu Fill. A continuació, i seguida en la processó per la Germanor del Crist de l’Expiració i La nostra Senyora del Patrocini i la Germandat de la Santa Faç, seguirà pels carrers Regall, Magdalena i monestir de les Monges Carmelites i la Dolorosa continuarà pel Fossaret, Pl. de la Vila i l’església de Santa María.

ROCESSÓ GENERAL DEL SANT ENTERRAMENT

  • 19:00 h Des del monestir de les Monges Carmelites eixirà la Creu Guia, seguida de les següents confraries i germanors: Germandat del Tremp, l’Oració de l’Hort, Assots de Jesús lligat a la Columna, Ecce Homo, Santa Faç, El nostre Pare Jesús Nazareno i el Crist de la Palma. Des de la arciprestal de Santa María eixiran les següents confraries i germanors: La Dolorosa, Crist de l’Expiració i La nostra Senyora del Patrocini, el Sant Sepulcre i La Soledat. Tancarà la processó el Clergat, la Presidència de la Junta de Germanors i Confraries i l’A. de C. Tot per la Música d’Ontinyent. Itinerari: Magdalena, Torrefiel, Rafael Juan Vidal, Pl. de la Coronació, Sant Antoni, Aurora, Morereta, Pl. de Sant Domingo, Alcalde Paco Montés, Dos de Maig, Exea, Gomis, Maians i Pl. Major. En arribar, es resarà una oració final. Després, cada germanor i confraria, i en pas de processó, es dirigiran a les seues respectives esglésies per a dipositar en elles els seus passos.

Dissabte 31 de març. Dissabte Sant

  • 11:00 h. En l’Església de Santa María, OFICI DE TENEBRES, organitzat per les confraries del Crist de la Palma i del Sant Sepulcre.
  • 23:00 h en el barri de la Vila, NIT DELS PANDEROS. Ens reunirem en la Pl. de Sant Roc per a esperar, tal com s’ha fet tradicionalment, que es cante a “Glòria” en l’Església de Santa María. En aqueix moment, la Confraria de la Soledat cremarà les seues Velles Cuaresmas i, tots junts, començarem a fer tot el soroll possible amb rests de llanda, tambors, tabales, caixes, xiulets i matracas per a realitzar una alegre cercavila pel mateix camí que recorrem, una vegada acabats els oficis religiosos.

Domingo 1 d’abril. Pasqua Florida

  • A les 11:00 h PROCESSÓ DE LA TROBADA GLORIOSA. Les Confraries i Germanors del Tremp, Santa Faç, Nazarenos, Dolorosa, Crist de l’Expiració i Ntra. Sra. Del Patrocini, i la Soledat, es concentraran en l’església de Sant Francisco per a iniciar la processó amb la imatge del Crist Ressuscitat, amb les seues vestimentes confrares, però sense capirote. La desfilada recorrerà els carrers Gomis, Maians, Morales, Pl. de Baix i Pl. Major. A la mateixa hora, les Germanors i Confraries de l’Oració de l’Hort, Assots a Jesús lligat a la Columna, Ecce Homo, Crist de la Palma i Sant Sepulcre, es reuniran en l’Església de San Miguel, per a processionar al costat de la Verge de l’Esperança. La desfilada recorrerà els carrers de Tomàs Valls, Sant Jaume, Pl. de la Coronació, Rafael Juan Vidal, Torrefiel i Regall fins a arribar a la plaça Major, on a les 12:00 h se celebrarà l’emotiu acte de la TROBADA GLORIOSA amb les corresponents cortesies, mentre es llancen milers de caramels. En finalitzar, les imatges tornaran en cercavila a les seues respectives esglésies.