11/08/2022 - 17:27
IniciEconomiaCaixa Ontinyent acumula 2 milions d'euros d'inversió al Campus universitari ontinyentí

Caixa Ontinyent acumula 2 milions d’euros d’inversió al Campus universitari ontinyentí

Caixa Ontinyent acumula una inversió pròxima a les 2 milions d’euros al Campus d’Ontinyent de la Universitat de València. Així ho revelava el president de l’entitat, José Pla, durant la segona jornada de l’onzena edició de la Universitat de Tardor (UTO), que comptava amb la presència dels regidors Óscar Borrell i Álex Borrell, representants de l’empresariat i públic en general.

Aquesta inversió és la contribució a la formació que des de la seva obra social s’està desenvolupant per a, en paraules de Pla, “revertir els beneficis econòmics que obtenen en la societat”. En concret, entre 1999 i 2021 s’ha invertit un total d’1.765.366,00 euros; una xifra que ha estat clau per a l’impuls del Campus i que en alguns anys com en 2018 ha arribat als 164.000 euros o els 116.000 en 2020. El mateix Pla posava en valor “el treball de l’Ajuntament que juntament amb la Caixa i la Universitat de València estan realitzant per a impulsar el Campus” i que ha permès disposar de 4 graus i del programa UniSocietat. Així mateix, el programa Obra Social, tal com apuntava Pla, és molt més ample i també col·labora amb col·lectius festers, veïnals, culturals o esportius permetent la dinamització de la societat civil, així com amb publicacions per a recerca i divulgació de temes autòctons.

La col·laboració en aquestes accions són el resultat de l’aplicació del model de banca minorista, que té com a principi fonamental contribuir al creixement econòmic i social de la zona i retornar a la societat els beneficis econòmics que obtenen, perquè el propietari d’aquesta és la pròpia societat. En aquest sentit, les caixes d’estalvis, a excepció de Caixa Ontinyent, ja no existeixen en el territori nacional. En paraules de Pla, l’estratègia per a seguir en funcionament després de 137 anys és “la prudència en la inversió per a mantenir la seva solvència i la proximitat del territori”. En aquest últim cas, la proximitat era considerada per Pla com a essencial perquè significa “arrelament a la zona” el que propícia un tracte més personalitzat amb els clients, conèixer-los a tots i una major implicació per part de tot el personal laboral.

El catedràtic, així mateix, insistia en la importància que Caixa Ontinyent “continue generant beneficis econòmics”, perquè són els que permeten la inversió tant al Campus d’Ontinyent com en la resta de col·lectius socials i que directa i indirectament generen beneficis en els territoris. A més, indicava que continuar generant beneficis és important per no seguir la tendència actual de la gran banca, els qui davant la incertesa total propiciada per la Covid-19 estan promovent una major concentració del mercat en operacions de fusió bancària, desatenció presencial, encariment d’operacions i serveis i exclusió financera.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular

Comentaris recents