Bocairent destina 76.000 euros en ajudes a la rehabilitació de vivendes

L’Ajuntament de Bocairent destinarà enguany 76.000 euros en ajudes a la rehabilitació de vivendes mitjançant diverses convocatòries tan pròpies com complementàries de les subvencions atorgades per la Generalitat Valenciana. D’aquesta forma, el consistori incrementa en un 15% els crèdits disponibles per subvencionar al veïnat els treballs de millora en les seues residències, “una iniciativa que persegueix un objectiu doble: augmentar la qualitat de vida de les llars locals al mateix temps que dinamitzem el sector de la construcció i enlairem l’activitat econòmica local”, com apunta l’alcalde, Xavier Molina.

La partida més important és la dedicada als immobles del barri medieval, declarat bé d’interés cultural, amb 60.000 euros, un 20% addicional respecte del 2019, amb “la intenció d’arribar a cobrir totes les peticions perquè després de quatre convocatòries, aquesta línia d’ajudes s’ha consolidat com el principal impuls a les actuacions privades en l’àmbit protegit del nucli històric de Bocairent”, en paraules del primer edil. Les persones interessades tindran fins el 30 de juny per a presentar les seues propostes que podran ser cobertes fins un 75% en el cas del veïnat empadronat (50% en segones residències) amb un límit de 8.000 euros.
Igualment, la tramitació de l’informe d’avaluació de l’edifici (IEE.CV) compta amb una línia específica de suport municipal dotada amb 8.000 euros, dos mil més que l’any passat. La proposta permet subvencionar fins el 80% dels honoraris tècnics per a obtenir aquesta revisió imprescindible per a optar a ajudes públiques de qualsevol administració així com obligatòria per a immobles amb més de mig segle d’antiguitat.

Finalment, el tercer àmbit de suport municipal a la rehabilitació dels edificis amplia les ajudes de la Generalitat Valenciana. Així, l’Ajuntament de Bocairent compta amb 3.000 euros per a completar en un 30% la subvenció pla Renove de finestres llançat per l’IVACE i amb 5.000 euros per al pla Renhata de remodelació de cuines i banys, i de millora de l’accessibilitat.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

L’Assemblea General de Caixa Ontinyent aprova els comptes de 2019

Dinamitzar l’economia de la zona i adequar a les circumstàncies actuals els models de servei …