12/06/2024 - 19:41
Més

  Ajuntament i Diputació posen a punt la Casa de Cultura d’Ontinyent per acollir grans exposicions

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha finalitzat les obres de remodelació de la Casa de Cultura-Palau dels Barons de Santa Bárbara, una actuació executada amb ajuda de la Diputació de València que permetrà que la ciutat puga acollir grans exposicions com “Memòria de la Modernitat”, que arribarà la propera setmana de la mà de la corporació valenciana.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, les vicepresidentes 1ª i 2ª de la Diputació de València, Mª Josep Amigó i Rebeca Torró, i diversos regidors municipals, visitaven aquest dimarts el recinte cultural, que ha estat objecte d’una intervenció executada durant 7 mesos amb una inversió de al voltant de 360.000 euros, dels quals la Diputació ha aportat el 50% a través del programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS). Les obres de remodelació d’aquest immoble de tres plantes d’altura al carrer Maians, originari del SXVIII, doten al recinte de més espai expositiu, a més de reforçar les estructures i millorar l’accessibilitat, els acabats o les condicions ambientals, d’il·luminació i seguretat.

  Jorge Rodríguez, que agraïa la visita de Mª Josep Amigó, destacava que la intervenció “ha millorat de manera molt important la Casa de Cultura, un espai que necessitava d’una actuació com aquesta i que ara amb ajuda de la Diputació no sols s’ha dignificat, sinó que podrà acollir grans exposicions com la que inaugurarem la propera setmana”. Mª Josep Amigó es mostrava “encantada de comprovar com de ben empleats estan els diners que arriben als municipis des de la Diputació. És un plaer veure com en pobles i ciutats com Ontinyent es pensa en el benestar de les persones per a fer inversions com aquesta comptant amb el suport de la Diputació de València”.

  L’arquitecta de l’obra, Sari Calatayud, explicava que amb la redistribució realitzada, s’ha aconseguit que la Sala 1 haja augmentat en 18 m2 el seu espai expositiu, en haver-se guanyat l’espai d’un antic magatzem en desús. Igualment, en la primera planta, la Sala 5 augmenta en 20m2 la seua superfície, passant dels 22 preexistents fins als 42 m2, en haver-se eliminat una paret divisòria. En total es compta amb 215 m2 d’espai expositiu entre les dues plantes. Quant a l’eliminació de barreres arquitectòniques, es compta amb un nou servei higiènic adaptat a la sala d’exposicions de la planta baixa, i un altre a la zona d’oficines existent, que també serà accessible (fins ara només es podia entrar en graons). L’accés principal a l’edifici també ha vist reduït el desnivell preexistent.

  Altres millores importants són el canvi d’estructures als forjats d’algunes zones o als equipaments, dotats d’aire condicionat, deshumidificadors i luminàries per aconseguir unes condicions òptimes de temperatura, humitat relativa i enllumenat. La direcció de l’obra ha estat en contacte permanent amb el departament d’Arqueologia per tan de no afectar els valors protegits de l’edifici i deixar registre dels diversos elements que es retiren o troben, com ara dos pous de 7 i 4’5 metres de profunditat apareguts en el pati interior i en una de les sales. Els paviments alçats en la primera planta han estat recuperats en el nou disseny.

  L’actuació executada permet cobrir els requisits que marca el Ministeri de Cultura per acollir grans exposicions, cosa amb que la ciutat fins ara no comptava. La primera d’elles serà a partir del proper 26 d’octubre “Memòria de la Modernitat”, amb obres pertanyents al patrimoni de la Diputació de València, d’artistes com Joaquim Sorolla, Ignasi Pinazo, Marià Benlliure o l’Equip Crònica, algunes mai exposades abans.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -