Així sera el nou Hospital d’Ontinyent

0
Vista lateral esquerra

Les urgències del nou hospital d’Ontinyent comptaran amb una UCI per a 6 places, de les quals una serà d’aïllament i una zona d’observació amb 9 llits. És una de les novetats del centre hospitalari que van ser exposades des del Departament de Salut al Consell Veïnal en una recent reunió que va estar presidida per l’alcalde, Jorge Rodríguez. Tal com es va posar en relleu en l’encontre per part de la Directora de l’Hospital, Mª José Dasca, comptar amb 4 vegades més espai que l’actual hospital (de 7.000m2 de superfície construïda es passa a 27.000) permetrà rentabilitzar més els recursos humans i tècnics “per a oferir un atenció més humanitzada, eficient i amb major intimitat”.

A més d’augmentar notablement la capacitat d’ingressos (enfront de les 56 llits que disposa l’actual hospital, el nou contempla 82, que podrien ampliar-se fins a 132 en el cas de necessitat, convertint les habitacions individuals en dobles), l’hospital compta amb altres nous serveis com una Unitat de Danys Cerebrals pionera a les Comarques Centrals, que permetrà atendre pacients derivats no solament del propi departament sinó també de localitats com Alcoi o Gandia. 

El projecte del nou hospital, les obres del qual està previst que s’inicien en breu, segons confirmava la Directora General de Règim Econòmic de la Conselleria, Carmelina Pla, contempla també amb un increment important dels serveis: En les urgències, front la dotació de l’actual centre, amb 2 consultes de reconeixement i una sala d’algeps, es passarà a 4 consultes de reconeixement, una sala d’algeps i una altra per a cures. L’actual hospital compta amb una sala de tractaments curts amb 4 llits i 4 butaques, que passaran a ser en el centre hospitalari una sala d’observació amb 9 llits i una més d’aïllament. D’una consulta de pediatria es passarà a dues en Urgències.

Respecte a la dotació en quiròfans, l’actual disposa de 3 sales operatòries i una zona de despertar per a 5 pacients. Front d’això, el nou hospital comptarà amb cinc quiròfans, la qual cosa permetrà programar i realitzar més operacions al dia, i conseqüentment, també s’amplia la zona de despertar postoperatori amb 11 llocs. Altre increment quant a espai i dotació serà el de les consultes externes, que passaran de les actuals 13 consultes a les 24 que tindrà el nou hospital.

En l’actual hospital, hi ha un paritori i una sala de dilatació, serveis que es veuran incrementats amb 2 sales de naixement, 2 sales per a expectants, una sala d’observació, tot això amb un accés independent, per a preservar la intimitat de les dones en part. L’hospital de dia mèdic-quirúrgic, que actualment compta amb 4 llits i 4 butaques es veurà ampliat fins a 5 llits i un total de 10 butaques. El nou hospital integrarà a més els serveis de salut mental que actualment es presten en el Centre de Salut de l’avinguda Albaida, amb 4 consultes i la possibilitat d’un accés independent, i comptarà amb cafeteria i 360 places d’aparcament (50 per al públic i 110 per al personal sanitari).

Publicitat