12/04/2024 - 14:35
Més

  Agullent rep més de 75.000 € per a millorar el cicle integral de l’aigua

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Agullent ha estat subvencionat amb 75.934,27 € per a reparar la infraestructura del cicle integral de l’aigua del poble. L’ajuda prové del Pla Reacciona 2022 de la Diputació de València. El cost del projecte està previst en 84.371,41 €, la qual cosa suposa que la subvenció cobreix el 90% del pressupost total i que l’ajuntament es fa càrrec dels 8.437,14 € restants.

  Les obres corregiran el recorregut que realitza l’aigua des que es capta en estat brut a la natura fins a la seua disponibilitat potabilitzada a les cases, i en sentit invers, reintegrant-se convenientment depurada a la natura. Amb aquesta finalitat, està previst que es duen terme dues actuacions.

  Per una part, es construirà un col·lector de clavegueram per a connectar el dipòsit de capçalera d’aigua potable municipal amb la xarxa de sanejament. Aquest magatzem és on s’acumula l’aigua que es bombeja des del pou que abasteix la localitat. Des de la seua execució fa més de trenta anys, no es va disposar d’una connexió al clavegueram per l’abocament d’aigües. Per tant, es pretén connectar el dipòsit amb la xarxa de clavegueram d’aigües pluvials que hi ha al Camí de Bocairent.

  En segon lloc, aprofitant la primera l’actuació a la zona, es desviarà la canonada de la xarxa d’aigua potable per a la seua desafecció de parcel·les privades. Actualment, prop del poliesportiu, la tuberia general d’aigua potable passa per dins d’una parcel·la privada afectant-hi a la seua vivenda i a una altra pròxima a aquesta. D’aquesta manera, les obres s’encarregaran de redirigir el traçat de la canonada perquè discórrega només per vials públics.

  Segons l’alcalde d’Agullent, Pau Muñoz, aquest tipus de subvencions són “una bona notícia per al poble”. “Permeten mantenir i renovar les instal·lacions així com garantir el bon funcionament de les mateixes i que arriben a tota la ciutadania”, afirma Muñoz.
  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -