05/10/2024 - 4:48
Més

    Fiscalia manté la petició de 8 anys de presó per als encausats del Cas Alqueria

    La Fiscalia Anticorrupció manté les seues peticions de presó per als acusats del cas ‘Alqueria’ en el qual han sigut jutjats per, presumptament, haver contractat de manera il·legal a afiliats del PSPV-PSOE i Compromís en llocs d’alta direcció de l’empresa pública Divalterra, dependent de la Diputació de València.

    D’aquesta manera, per al principal encausat, el mateix expresident provincial Jorge Rodríguez, el Ministeri Públic sol·licita huit anys de presó. Aquesta petició es basa en el fet que el exsocialista va promoure «un pacte polític per a col·locar a determinats membres d’un partit o un altre», la qual cosa va suposar «un crebant de les arques públiques», concretament de 1,2 milions d’euros.

    Així mateix, la Fiscalia no té dubtes que Rodríguez «va construir una ficció legal per a possibilitar contractacions».
    Per tot això, el fiscal Pablo Ponce no ha variat les seues sospites inicials i ha continuat acusant l’expresident de la Diputació valenciana i a altres exdirectius de Divalterra d’haver comés els delictes de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics i falsedat en document oficial.

    Contractes «al marge de la legalitat»

    Per part seua, les acusacions populars, exercides per Acció Cívica i el Partit Popular provincial, han seguit la línia marcada per Anticorrupció a l’hora de fixar les penes a sol·licitar.

    Quant a les defenses, totes elles han demanat que els seus representats siguen absolts i que, a més, les acusacions siguen condemnades a pagar les costes processals.

    Males notícies han rebut, també, les set persones suposadament beneficiades pels seus ‘endolls’ en l’empresa pública, ja que per a cadascun d’ells el fiscal demana sis anys de presó: un per falsedat documental i cinc per malversació de cabals públics en condició de cooperadors necessaris.

    En el seu escrit, que l’ha exposat durant més de dues hores, Ponce ha realitzat un detallat relat dels fets per a arribar a la conclusió que les contractacions es van fer «al marge de la legalitat».

    Així, ha sigut contundent en assenyalar que aquestes «constitueixen una argúcia legal per a saltar-se la normativa» i que l’«única» qualificació dels contractats era «la seua adscripció a un determinat partit».

    Per si hi haguera dubtes, el fiscal ha recordat que un «pacte polític no és causa de motivació per a una contractació pública».

    A més, en la seua exposició ha recalcat que els acusats eren plenament conscients que estaven contractant sabent que aqueixes persones «no anaven a realitzar actes, negocis o tractes relacionats amb el seu contracte».

    Ponce també ha acorralat als processaments en posar negre sobre blanc que aquests contractes no van passar pel Consell d’Administració i a apuntat la raó de saltar-se aqueix tràmit: «Sabien l’opinió del lletrat» i que haguera reparat «en la seua il·legalitat».

    Finalment, el Ministeri Públic ha incidit en el criteri de les sigles com l’exclusiu motiu per a les contractacions: «L’única cosa que hem trobat és un document on apareixen els noms i el partit polític al qual corresponien», ha resolt el fiscal.

    El judici pel cas ‘Alqueria’ se celebra en l’Audiència Provincial de València des del passat 19 de setembre i estan processats un total de catorze persones, entre e directius de Divalterra i els propis contractats per afinitat política.

    - Advertisement -

    Últimes notícies

    00:04:59

    Cap de setmana cultural a Ontinyent: sainet, bandes de música i concert d’Andreu Valor

    Aquest cap de setmana, Ontinyent comença a celebrar el 9 d’Octubre amb una sèrie d’activitats culturals que inclouen teatre,...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -