29/05/2023 - 0:02
Més
  IniciEconomiaAdif invertirà 150 M€ en la modernització integral de la línia Xàtiva-Alcoi

  Adif invertirà 150 M€ en la modernització integral de la línia Xàtiva-Alcoi

  Adif preveu noves inversions per valor de 150 milions en la línia Xàtiva-Alcoi, amb la finalitat d’incrementar la fiabilitat de la infraestructura i, amb això, reduir els temps de viatge. Aquesta actuació, inclosa en el Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana, suposarà la renovació integral del traçat ferroviari, al llarg de 63 km. En paral·lel, continuen en marxa treballs destinats a millorar les instal·lacions de seguretat en tota la línia.

  La redacció dels projectes necessaris per a escometre aquesta destacada actuació es troba molt avançada. S’han previst dos projectes: un per a la millora i modernització integral del tram Alcoi-Ontinyent, entre les províncies d’Alacant i València, i un altre entre Ontinyent i Xàtiva, que discorre íntegrament per la província de València. Tots dos conformen la totalitat de la línia.

  Aquests projectes comprenen una intervenció global, centrada en els següents capítols:

  • Renovació de tot el material de via (travesses, carril i balast).
  • Actuació en la infraestructura, tant en terraplens com en talussos i passos a nivell.
  • Adaptació de túnels i passos superiors.

  Aquesta inversió reafirma el compromís del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) i d’Adif per a la millora de les línies de la xarxa convencional a la Comunitat Valenciana, i contribueix a la consecució de diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible, com el ODS 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura) i l’11 (Ciutats i Comunitats Sostenibles).

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit