La Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida ha arribat a un acord amb l’Ajuntament d’Albaida, el principal deutor, per a finançar el deute acumulat fins a maig de 2015 i que suposava el 70% del que mantenen els municipis amb la institució comarcal. Es tracta 1.742.458,50 € que dificultaven la liquiditat de la Mancomunitat i que estaran satisfets en desembre de 2030, deu anys abans del que preveia el pla de pagament suscrit la passada legislatura i amb un interés del 3% front al 4% anterior. Així, l’Ajuntament d’Albaida passarà a abonar 12.357€ mensuals a partir del pròxim gener a més del compromís en el pagament de la quota mensual. També es contempla la possibilitat de reduir el deute en cas d’ingressos extraordinaris.

Per a Vicent Gomar, president de la Mancomunitat, «és una bona notícia per a totes les parts: pal·liarem els problemes de liquiditat que ocasionava un deute tan important, els veïns d’Albaida seguiran disfrutant com fins ara dels serveis que tenen mancomunats i l’Ajuntament afrontarà un finançament a mesura de la seua capacitat econòmica». Per a Josep Albert, alcalde d’Albaida «la millora progressiva de la salut financera de l’ajuntament d’Albaida ens ha permès arribar a un acord amb la mancomunitat, inviable fins al moment degut a a la situació econòmica que patíem. L’acord, que permetrà afrontar el pagament del deute generat principalment a l’etapa del Partit Popular, donarà fi a tots aquestos anys de dificultat en el funcionament de la mancomunitat i en especial de l’Ajuntament d’Albaida, i es sotmetrà al Ple per a la seua ratificació, doncs es tracta d’un compromís que adquirim per als propers 13 anys. Ara tan sols esperem que aquest ajust porte implícita la millora en la prestació dels serveis que depenen de la Mancomunitat redundant sempre en el benefici dels nostres veïns”.

Gomar, finalment, ha subratllat la col·laboració entre les administracions com l’element clau per a trobar solucions i ha agraït la implicació dels tècnics de la Mancomunitat i l’Ajuntament d’Albaida perquè el pla de finançament s’haja fet realitat. El finançament ha estat sempre un tema clau en les relacions entre Mancomunitat i l’Ajuntament d’Albaida desde feia mes de 10 anys. Amb l’acord se soluciona un problema enquistat i s’obri una nova etapa en les relacions amb l’Ajuntament d’Albaida.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida