12/06/2024 - 19:32
Més

  8 pobles de la Vall d’Albaida reben ajudes de la Diputació per la instal·lació d’energíes renovables

  Altres notícies

  Benigànim, Bocairent, Fontanars dels Alforins, Llutxent, Montaverner, Montitxelvo, Quatretonda i Salem rebran ajudes econòmiques de la Diputació de València per poder instal·lar energíes renovables als espais muncipals. L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València subvenciona, a través de l’estratègia Reacciona, la instal·lació d’energies renovables amb una dotació total d’un milió i mig d’euros. Les ajudes són per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en edificis i equipaments municipals connectats a la xarxa, sense acumulació o amb bateries.

  Reacciona 2020 és “una convocatòria única que regula la concessió de fins a 8 línies de subvenció, en règim de concurrència competitiva, per a la implantació d’actuacions relacionades amb l’energia, la mobilitat, la gestió de residus, la biodiversitat i el cicle integral de l’aigua. Es basa en tres línies estratègiques: adaptació, mitigació i educació climàtica”, explica la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

  “La mitigació és una aposta decidida per un model energètic més just i descarbonitzat. En conseqüència, el primer pas és l’eficiència per a estalviar i, una vegada hem reduït el consum als edificis municipals, substituir les energies fòssils per energies netes als sostres o als terrats d’estos equipaments”, afirma Maria Josep Amigó.

  En la baremació de la subvenció es puntuava, entre altres coses, si l’ajuntament tenia el subministrament elèctric amb certificat de garantia d’origen 100% renovable; l’ordenança municipal reguladora de la solar fotovoltaica aprovada; les bonificacions fiscals de l’IBI o de l’ICIO per la instal·lació de plaques; o haver realitzat l’auditoria energètica de dos edificis municipals. “És a dir, a més d’impulsar les renovables estem beneficiant directament a la ciutadania perquè siguen els protagonistes de la transició energètica”, indica Maria Josep Amigó.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -