La Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València, encapçalada pel seu diputat Ramiro Rivera, s’ha reunit amb el Memorial Democràtic de la Vall d’Albaida, representat pel seu president Manuel Ramos, i amb el president de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, Joan Josep Torró, amb l’objectiu d’avançar en projectes conjunts per a la reparació de la dignitat de les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme a la comarca.

La reunió ha sigut una presa de contacte per a tractar la col·laboració en diverses iniciatives que han sigut plantejades a la delegació provincial de Memòria Històrica, com la possible exhumació de les fosses comunes de represaliats del franquisme que existixen en el cementeri municipal d’Albaida, que en principi són les últimes que queden per excavar en la zona.

Segons els estudis, en estes fosses han de reposar els cossos de 18 persones que van ser afusellades pel règim franquista en els moments immediatament posteriors a la victòria de les tropes colpistes, concretament el 10 i el 16 de juny de 1939. Tots ells provenien dels municipis d’Albaida i Benigànim.

El diputat Ramiro Rivera assenyala que la Diputació, a través de la Delegació de Memòria Històrica, es mostra oberta a la col·laboració sol·licitada, i ha aprofitat la trobada per a traslladar als representants comarcals els passos que s’han de donar perquè esta col·laboració es duga a terme. Rivera ha destacat igualment la necessitat de sumar al projecte col·laboratiu als ajuntaments implicats, que ja han mostrat la seua disposició per a participar.

La Diputació de València, a través de la Delegació de Memòria Històrica, contínua així avançant en la seua política de recolzar en tota la província a aquells ciutadans i ajuntaments que busquen donar dignitat als familiars i conciutadans que van morir per la repressió durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.