728×90 caixa onti
Home > Economia > 4’7 milions d’euros d’inversió per modernitzar els polígons industrials d’Ontinyent

4’7 milions d’euros d’inversió per modernitzar els polígons industrials d’Ontinyent

La ciutat d’Ontinyent veurà invertits més de 4’7 milions d’euros en accions de millora i modernització dels seus polígons industrials en esta legislatura. Així serà després que s’haja donat llum verda als tres projectes amb què l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i l’Ajuntament invertiran 1’6 milions d’euros d’ací a final d’any a tal efecte, i que se sumaran a les obres que s’estan executant a l’Avinguda del Tèxtil amb ajuda de la Diputació de València (1’1M) i el pla municipal de millora de polígons cofinançat amb recursos públics i privats (estimat en al voltant de 2M d’euros).

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que es reunia hui amb representants del sector empresarial encapçalats pels presidents de COEVAL, Javier Cabedo, i ATEVAL-Vall d’Albaida, Càndid Penalba, a més de representants dels polígons del Pla de Sant Vicent i l’Altet, destacava com a un “eix de l’acció del Govern” esta línia d’actuacions, adreçada a captar noves empreses i millorar els serveis a les ja existents. En paraules de l’alcalde, “el conjunt d’estes actuacions va a suposar un canvi trascendent per posar en valor els nostres polígons com allò que són: una de les principals ferramentes de promoció econòmica de la ciutat”, manifestava.

EconomyCash Juny

Així, dins del nou pla cofinançat per Ajuntament i IVACE, les obres del qual s’hauran d’executar abans del 31 de desembre, hi haurà un primer projecte que suposarà una inversió d’1.000.000 d’euros al Polígon de El Pla, un segon projecte amb 255.400 euros per al Polígon de Sant Vicent, i 362.000 euros per al polígon de l’Altet. Entre les actuacions hi ha accions concretes com projectes de milloria viària, creació de noves voreres, repavimentacions, subministrament d’aigua, millora de l’enllumenat públic, del sanejament, dotació de zones verdes, regeneració paisatgística, vigilància amb cameres, generació d’energies renovables, instal•lació de contenidors soterrats, senyalítica, identificació de carrers, o dotació de carrils bici, entre d’altres. Totes estes actuacions han estat prèviament consensuades amb associacions empresarials com COEVAL i ATEVAL.

El President de COEVAL, Javier Cabedo, feia una valoració “molt positiva d’estes actuacions que van a dur-se a terme, perquè els polígons a sovint són els grans oblidats en molts municipis, i en el cas d’Ontinyent a més actua era extremadament necessari. Cal agrair a l’Ajuntament no sols la seua aposta ferma en aquest sentit, sinó també que hagen comptat amb diferents entitats com les nostres per contrastar de manera prèvia quines millores es necessitaven realment”, manifestava.

El President de l’associació d’empresaris del tèxtil ATEVAL-Vall d’Albaida, Càndid Penalba, incidia en què estos plans d’actuació “ajudaran al nostre teixit productiu i beneficiaran a tots, perquè l’activitat industrial és necessària per al benestar conjunt d’Ontinyent i la comarca. Ara el repte serà executar les obres d’ací a final d’any, sabem que comportaran molèsties sobretot per al trànsit però cal assumir-les i recolzar estes actuacions que eren molt necessàries”, assenyalava.

L’alcalde, que agraïa el treball dels regidors de Territori i Política Econòmica (Jaime Peris i Pablo Úbeda) en la posada en marxa d’estes accions, recordava que la millora dels polígons industrials “és una de les principals línies estratègiques al treball per a la promoció econòmica de la ciutat”. Un treball al qual, recordava, també s’inclouen els plans d’ocupació amb els que va a invertir-se més d’un milió d’euros entre 2017 i 2018, la convocatòria de noves ajudes a empreses per a assistència a fires i creació de catàlegs comercials; o l’impuls a les activitats organitzades a través del Consell Econòmic i Social. L’alcalde afegia que “anem a seguir apostant per la promoció econòmica des de diverses vessants però tenint sempre en compte importància vital de la nostra indústria, la potenciació de la qual és i serà un dels eixos prioritaris de l’acció d’aquest govern”, concloïa.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

S’organitzen tres tallers dirigits a dones per adquirir competències digitals

L’ Ajuntament d’Ontinyent a través de la Regidoria de Promoció Econòmica ha organitzat tres tallers …