L’Ajuntament d’Ontinyent va a destinar un total de 316.651’14 euros a complementar els salaris de les 37 persones que s’incorporaven aquest dimecres a la plantilla municipal dins els programes Avalem-Joves i Ecovid. Es tracta de dos programes als que la Generalitat Valenciana, aporta 724.365’85 euros de fons europeus i autonòmics, que l’Ajuntament complementa per equiparar les retribucions a les de la resta del personal municipal.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat per la regidora de Personal, Natàlia Enguix; el regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda; i el de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, donava la benvinguda a estes persones, que reforçaran la tasca diferents departaments durant un període de 12 mesos. El primer edil animava a les persones beneficiàries d’estos programes “a fer profitós aquest període tant per a vosaltres com per a la ciutat, al qual anem a treballar junts pel bé d’Ontinyent”.

De les 37 persones, 24 són joves menors de 30 anys que s’incorporen a través del programa Avalem Joves-Empuju, que desenvoluparan tasques de gestió mediambiental, disseny gràfic, informació turística, animació sociocultural o treball administratiu, entre d’altres. Pel que fa a les 13 persones restants, s’incorporen amb el programa Ecovid per a majors de 30 anys, per a dur a terme tasques d’obres i serveis públics, consergeria o ajudant de biblioteca i documentació. El procés de selecció per a aquests dos programes s’ha fet a través de Labora (antic SERVEF), que ha estat qui ha proporcionat el llistat de candidats/es als diferents llocs de treball.

Tant Natàlia Enguix com Pablo Úbeda coincidien en destacar l’aposta del Govern d’Ontinyent per l’ocupació “com un dels pilars fonamentals per a la promoció econòmica de la ciutat”, amb uns programes que l’Ajuntament torna a complementar com ve fent als darrers anys “perquè les persones que participen dels mateixos tinguen les retribucions de la resta del personal municipal, garantint unes condicions de treball el més dignes possible”.