167 mil euros per reurbanitzar el carrer Tomàs Valls

L’Ajuntament d’Ontinyent millorarà la connexió entre la Plaça de Sant Domingo i el Carrer Major mitjançant la reurbanització del carrer Tomás Valls. L’actuació, aprovada per l’última Comissió Municipal de Patrimoni, tindrà un pressupost base de licitació de 167.451’77 euros iva inclòs, i forma part de les accions contemplades en el programa ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana) posat en marxa en la ciutat pel consistori i la Conselleria d’Habitatge.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, destacava la importància “de seguir apostant amb fets i accions concretes per la recuperació del casc històric, com ve fent el Govern d’Ontinyent. Entre els programes Ontinyent Rehabilita, ARRU i les línies pròpies de la Conselleria, entre 2016 i 2018 es realitzen obres de rehabilitació per valor de més de 5’8 milions d’euros, però l’execució d’estos programes suposa també altres intervencions com aquesta, les obres que s’estan executant en la Plaça de Sant Carles, o a l’adquisició de dos immobles en els carrers Tomás Valls i Cantalar de Sant Vicent per a la seua rehabilitació”, explicava.

El projecte de reurbanització de Tomás Valls en el tram comprès entre la Plaça de Santo Domingo i el carrer del Arquebisbe Segrià (a l’altura de la Biblioteca Municipal) va ser presentat prèviament a l’Associació Veïnal del Poble Nou, i es planteja com a “fonamental” en la connexió de la referida plaça amb el Carrer Major de forma semipeatonalitzada, igual que en altres espais de l’entorn del casc històric. Peris explicava que “la semipeatonalització suposa millorar l’accessibilitat dels vianants, eliminar barreres arquitectòniques, pacificar el trànsit motoritzat i dinamitzar la presència de comerç en plantes baixes fent atractiva la rehabilitació d’edificis d’habitatges. Una línia a la qual donem continuïtat en el nostre objectiu de revitalitzar el casc històric”, assenyalava.

Les obres demolició del paviment existent per a crear una nova secció del carrer a un únic nivell, així com la retirada de les llambordes que actualment formen el paviment per al seu emmagatzematge i possible reutilització en altres espais municipals. Igualment, es contempla la substitució de les xarxes de sanejament i aigua potable; realització de noves xarxes separatives d’aigües pluvials i fecals; renovació de l’enllumenat; canvi del mobiliari urbà i la senyalització vertical i obra civil per a la instal·lació de gas ciutat. El termini d’execució serà de 4 mesos des de l’inici de les obres.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El Ple d’Ontinyent aprova per unanimitat el conveni amb ATEVAL per desenvolupar un Clúster Sanitari del sector tèxtil i afins

El Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava aquest dijous per unanimitat de tots els grups el …