La Consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha presentat el projecte de millora de l’accés al municipi d’Ontinyent per l’avinguda Comte de Torrefiel. L’actuació, que contempla la construcció d’una rotonda així com diverses actuacions per a millorar la mobilitat i facilitar el pas de ciclistes i vianants, té un pressupost de prop d’un milió d’euros i la durada prevista de les obres serà de 12 mesos.

Així ho ha anunciat Salvador durant un acte en la localitat al costat de l’alcalde Ontinyent, Jorge Rodríguez, i on també han estat presents el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, així com la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró. Durant l’acte, en el qual també han estat presents associacions de veïns d’Ontinyent, s’ha destacat que l’actuació està emmarcada dins de la política del Consell de millora de l’accessibilitat en els nuclis urbans en les carreteres de competència de la Generalitat, així com de facilitar l’accés, millorar la seguretat vial i la mobilitat de ciclistes i vianants de la localitat.

Per a la consellera, es tracta d’un important projecte reivindicat des de fa anys pels veïns i veïnes d’Ontinyent que “lamentablement havia estat guardat en un calaix per l’anterior govern, però ara gràcies a la reivindicació de l’actual alcalde, a les reunions mantingudes i les visites del director general d’Obres Públiques a la zona afectada, és una realitat que es materialitzarà molt prompte”. En aquest sentit, Salvador ha avançat que l’objectiu de la Conselleria és començar les obres en el primer trimestre del 2018, ja que, en els pròxims mesos es publicarà la licitació en el DOGV.

Per la seua banda, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha declarat que aquesta ronda millorarà els accessos a la ciutat i també “dignificarà els accessos de l’avinguda de Torrefiel, però sobretot beneficiarà a les persones que vénen des de Bocairent, en evitar el tràfic per Santa Teresa”. A més, ha afegit que gràcies a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori “hem arribat a una solució, després de molts anys”.

El projecte contempla la construcció d’una rotonda d’accés a la carretera CV-81 que facilitarà l’entrada al nucli urbà al mateix temps que resoldrà els accessos al polígon industrial i a la zona de desenvolupament urbanístic situada en l’entorn de la carretera.

Les obres previstes inclouen també l’adequació de la passarel·la que dóna accés a l’Institut d’Educació Secundària de l’Estació i a la zona urbana adjacent, així com la construcció d’una nova rampa preparada per a l’ús de persones amb mobilitat reduïda.

L’execució d’aquest projecte també suposarà una notable millora de la seguretat vial i la mobilitat de vianants i ciclistes, ja que el carril bici que s’incorpora s’enllaçarà amb el de la xarxa urbana que existeix a Ontinyent.

Font: Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori – Generalitat Valenciana