13/07/2024 - 12:10
Més

  Ontinyent exhumarà les 13 persones afusellades a la ciutat en 1939 per la Dictadura

  Altres notícies

  Ontinyent portarà a terme l’exhumació i identificació de les 13 persones afusellades a la ciutat en 1939 per la Dictadura franquista. Així ho explicava ahir Joan Josep Torró, membre de la Comissió per la Memòria Democràtica, durant la roda de premsa en què es presentava la programació de la II Setmana de la Memòria Democràtica d’Ontinyent.

  En la seua intervenció, Torró destacava la importància que dins d’aquesta cita tindrà la quarta jornada de treball de la Xarxa de municipis per la recuperació de la Memòria democràtica. Aquesta reunió, que en cada ocasió se celebra a una ciutat valenciana i serveix per a exposar els avanços fets en aquest camp, permetrà explicar la tasca que s’està portant a terme a Ontinyent per recuperar les tretze persones afusellades el 15 de desembre del 1939 al cementeri de la ciutat, i que es troben actualment en dos nínxols.

  Diputació concedeix la subvenció més alta a Ontinyent

  El membre de la Comissió per la Memòria Democràtica apuntava també la importància dels forenses que estan realitzant les tasques mèdiques i d’anàlisi, i que participaran en la jornada, i recordava el fonamental paper de la Diputació, que mitjançant una subvenció de vora 9.000 euros (la més alta de les concedides en la província per a aquest treball), permetrà realitzar l’exhumació d’Ontinyent.

  Torró, que ha sigut investigador del documental “Les Mamàs belgues”, comentava la tasca divulgativa dirigida als instituts de la ciutat i la comarca. En aquest sentit, parlava d’una eina didàctica creada per a mostrar com a partir de l’esmentat documental es pot desenvolupar la recuperació de la memòria democràtica.

  Joan Josep Torró tancava la seua intervenció incidint en el valor que tenen les activitats d’aquesta II Setmana de la Memòria Democràtica, dirigida tant a experts en la matèria com a la ciutadania en general.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -