Miquel À. Múrcia reivindica amb el seu llibre la importància de l’obra del músic Melcior Gomis

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigaciópresentarà el dilluns, 4 de desembre, a les 18.30 hores, el llibre Josep Melcior Gomis i la cançó lírica de saló. Una aportació valenciana al primer romanticisme musical europeu, deMiquel Àngel Múrcia i Cambra. L’acte es realitzarà a l’auditori del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis d’Ontinyent (plaça de la Coronació, 27) amb la participació, junt a l’autor, de Ruth Revert Lledó (professora de cant i cap del Departament de Vent del Conservatori).A continuació Mònica Grau, Maia JuaniMar Fernández, alumnes de cant del CPM d’Ontinyent, i el Cor d’Ensenyament Professional, dirigit per Inés Vila, amb l’acompanyament al piano de Joan Josep Albinyana interpretaran diverses peces musicals obra de Gomis. El llibre de Múrcia, prologat pel professor Francisco Carlos Bueno(Universitat de València), s’ha publicat dins de la col·lecció Compendium Musicae i com tots els títols del Magnànim es pot adquirir a les llibreries i també onlineen www.alfonselmagnanim.com.

Òperes que competien amb les de Rossini

Josep Melcior Gomis i Colomer (Ontinyent 1791-1836) és un dels compositors més interessants del primer romanticisme europeu i, alhora, un gran desconegut. Múrcia realitza un recorregut per la biografia del músic d’Ontinyent i la relaciona amb la seua producció musical, prolífica i poc coneguda.

Després de la seua formació a València, Gomis es traslladà a Madrid on va composar himnes patriòtics, entre ells l’Himne de Riego, l’obra per la qual és més recordat. Més tard, les seues idees polítiques (era una partidari convençut de la revolució liberal) l’obliguen a exiliar-se a París i Londres, ciutats on el valencià entra en contacte amb el primer romanticisme europeu. Cultivà l’exitós gènere de música lírica de saló a París i Londres i les seues òperes rivalitzaren en èxit popular amb les de Rossini. Al llibre Múrcia realitza una anàlisi biogràfica i estilística de la producció musical de saló, així com l’edició crítica de partitures de cançons gomisianes; en definitiva, una reivindicació de la producció de Gomis, un dels patrimonis sonors europeus més interessants que romania quasi ignot.

Especialista en Gomis

Miquel Àngel Múrcia i Cambra (Ontinyent, 1982) és compositor i investigador, títol superior en composició musical  i llicenciat i doctor en Història amb una tesi sobre el compositor valencià Josep M. Gomis. Les seues investigacions han estat vinculades a les relacions entre música, identitat, biografia i cultura. Pel que fa a la seua vessant com a compositor, la seua música ha estat estrenada per destacades agrupacions com ara Carnegie Contemporary Ensemble, Ensemble Col Legno i Interensemble, entre d’altres.

Més informació Institució Alfons el Magnànim.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Música en casa i decoració als balcons per posar color als dies de pandèmia en Ontinyent

Les regidories de cultura, festes, joventut i infància agraeixen la bona resposta a les iniciatives …