Imatge de la guanyadora del 22é Premi de Literatura Eròtica, Josepa Sopeña.

Divendres es coneixerà el guanyador del 23é Premi de Literatura Eròtica a La Pobla del Duc

La Pobla del Duc acollirà el lliurament del 23é premi de Literatura Eròtica de la Vall d’Albaida este divendres a partir de les 21 hores al parc d’Emilio Abargues, al costat de la piscina municipal. L’acte, que presentarà l’actriu Iolanda Muñoz, estarà amenitzat per la música del violinista Enrique Palomares, el guitarrista Rubén Parejo i la cantant Carina Gringoli, acompanyats per ballarins. En ell es desvetlarà quines de les quatre obres finalistes -El negoci del plaer, Històries íntimes, En el punt de partida i Així en el sexe com en la mort- s’emporta el guardó més important d’Espanya en el seu gènere i, a més, escrit en valencià. Una circumstància que el conseller de Cultura vol que les administracions públiques valoren per a conseguir una major implicació en el certamen i rellançar-lo. En eixe sentit, «la implicació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua és un primer pas, el premi va nàixer a la Vall d’Albaida, porta el seu nom, però l’antiguitat i la singularitat li atorguen una dimensió que va més enllà de les muntanyes que ens envolten i, amb la complicitat necessària, pot assolir una trascendència literària i cultural que haurien de valorar».

El jurat l’ha presidit, per designació del president de la Mancomunitat, Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i hi ha format part Josep Andrés per la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del valencià; Àngel Cano a proposta de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida; Mariló Álvarez per Bromera; i Josepa Sopeña, guanyadora de l’última convocatòria amb Demana-m’ho així i et diré que sí.

Al llarg de les 22 edicions un centenar de persones han format part del jurat entre els quals destaquen escriptors com Ferran Torrent, Isabel-Clara Simó, Josep Piera, Carme Riera, Pasqual Alapont, Maria de la Pau Janer o Francesc Bodí; periodistes com Rosa Solbes, Martí Domínguez o Emili Piera; o el director de cinema José Luís García Berlanga.

El Premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida és l’únic guardó a Espanya en la seua temàtica convocat per una institució pública. L’obra guanyadora s’endurà 4.000 euros de premi i la publicació en la col·lecció “L’eclèctica” de Bromera. La dotació econòmica i la singularitat l’han convertit en una de les principals convocatòries literàries valencianes. És, a més, un dels principals esdeveniments culturals impulsats des de la la Mancomunitat i dels que compten amb una major rellevància pública.

Font: Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Els alcaldes i regidors de La Vall Ens Uneix reclamen que es tornen a obrir els centres d’atenció primària

Els alcaldes i regidors de la Vall Ens Uneix han reclamat a la gerència del …