Més d’un miler de persones donen suport a la vaga feminista a Ontinyent

0

Més d’un miler de persones, amb una participació molt nombrosa de dones, s’han sumat aquest matí des d’Ontinyent a la vaga feminista convocada per commemorar el Dia internacional de la dona.

La jornada ha comptat amb diferents accions al llarg del matí. A primera hora s’han organitzat grups per informar sobre la vaga en els diferents barris de la ciutat. Posteriorment, al voltant de les 11 hores, s’ha celebrat la concentració a la Plaça Coronació, on s’ha llegit un manifest reivindicant el paper de les dones en la societat actual.

Aquest manifest ha reivindicat, entre altres, la suma d’esforços per la lluita feminista; la tolerància zero amb les violències masclistes, agressions, humiliacions, marginacions o exclusions; la denúncia de la discriminació salarial o la defensa de la despenalització de l’avortament. En finalitzar la lectura del manifest s’ha dut a terme un alletament de nadons a l’espai públic, i posteriorment s’ha realitzat un ball-performance conjunt al centre de la plaça.

La jornada ha continuat a la Plaça Major, amb el desplegament d’un mantell per la igualtat al balcó de l’antic ajuntament.
Pel que fa a aquesta vesprada, des de la regidoria d’Igualtat i Dona de l’Ajuntament d’Ontinyent s’han facilitat tres autobusos per traslladar a totes aquelles persones que desitgen participar en la manifestació de València.

Publicitat