09/12/2023 - 19:40
Més

  Prop de 10.000 persones visiten el mercat medieval d’Ontinyent malgrat el mal oratge

  Altres notícies

  Al voltant de 10.000 persones, segons dades policials, passaven des de la vesprada de divendres a la nit de diumenge pel casc històric ontinyentí per visitar “Ontinyent Medieval”, el renovat mercat medieval organitzat per l’Ajuntament, la Diputació de València i la Societat de Festers coincidint amb el “Mig Any Fester” de la localitat.

  La coincidència del renovat mercat medieval i el I Clariano Trail ha permès que l’Alberg Perú i les cases rurals hagen estat al 100% d’ocupació estos dies, i ha permès a alguns sectors com restaurants, gasolineres i altres establiments registrar uns resultats per damunt dels habituals en estes dates de l’any.

  La regidora de Turisme i Comerç, Sayo Gandia destacava que malgrat que febrer ha sigut sempre una data complicada i considerada “temporada baixa”, una vegada més s’ha demostrat que “si l’Ajuntament organitza activitats de carrer, la gent ens acompanya”. Per aquest motiu agraeix aquest xicotet impuls econòmic, turístic i lúdic del canvi de data d’una activitat “que ens ha servit per a donar vida a la ciutat en un cap de setmana on mai haviem tingut tant de moviment, uns bons resultats que damunt aconseguim en uns dies en el que l’oratge no ens ha acompanyat, el que ens dona marge per millorar resultats en properes edicions, un objectiu en el que anem a treballar”, avançava.

  La regidora també corroborava que fins al mercat han acudit molts visitants d’altres municipis, com han confirmat tant els comerciants del mercat, com dels establiments d’hosteleria i els responsables de les rutes turístiques guiades que s’han fet estos dies: “gent d’altres comarques, com L’Alcoià, La Costera, La Ribera o La Safor, als que no els va importar el fred i els núvols i van acudir sobretot dissabte de vesprada i nit i al llarg de tot el diumenge”, assenyalava.

  Sayo Gandia explicava per últim que “coordinar el desplegament que comporta un mercat medieval amb 140 llocs de venda i més de 50 activitats ha estat complex, però hem aconseguit l’objectiu que teníem de fer conviure un Mercat Medieval ple d’activitat amb la desfilada del Mig Any Fester. Tal i com diu la regidora “hem aconseguit donar-li al Mercat eixe vincle morocristià integrant la desfilada al cor del mercat”.

  Cal destacar també que tota la programació, tant cultural com tradicional “no haguera estat possible sense la implicació d’altres regidories, associacions de la nostra ciutat i comerços participants en la Mostra morocristiana, ni tampoc sense els veïns i veïnes del casc històric, que han brindat al nou mercat medieval una acollida magnífica, i als quals els estem molt agraïts per la seua col·laboració”, concloïa la regidora.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El PSOE d’Albaida alerta sobre la pèrdua de més de 300.000€ en subvencions

  En el marc de l'últim ple celebrat el 28 de novembre, l'agrupació socialista d'Albaida ha exposat la crítica situació...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -