19/04/2024 - 11:51
Més

    Ontinyent és un dels 7 municipis fundadors de l’Associació Valenciana de Ciutats Innovadores

    Altres notícies

    Ontinyent serà un dels 7 municipis fundadors de l’Associació Valenciana de Ciutats Innovadores “Red Innpulso CV”, després que l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, haja estat un dels signants de l’acord ‘intencions per a la constitució d’aquesta associació signat hui al Palau de la Generalitat.

    A la seua intervenció, l’alcalde d’Ontinyent destacava la importància d’apostar per un nou model productiu, que aposte pel talent i deixe arrere el model de “molt de ciment i poc de coneixement, de l’època que hem passat amb les conseqüències que tots coneguem i estem patint”. Una manera de fer les coses que ja estan duent a terme els 7 municipis reunits hui al cap i casal, que compten amb una experiència acumulada “que volem posar a l’abast del Consell i de l’Agència Valenciana per la Innovació i transformar-ho en futur”, assenyalava.

    D’aquesta manera, amb el document signat hui en presència de Ximo Puig pels alcaldes d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; Salinas, Isidro Monzó; Gata de Gorgos, Magda Mengual; Alzira, Diego Gómez; Vila-Real, Jose Benlloch; Alcoi, Antoni Francés, i València, Joan Ribó, les localitats valencianes reconegudes amb la distinció “Ciutat de la Ciència i de la Innovació”, (que formen part de la xarxa Innpulso promoguda pel Ministeri d’Economia i Competitivitat), es comprometen a unir esforços per construir un ecosistema innovador valencià que aposte per un model econòmic i social sostenible, basat en el coneixement i la innovació.

    El President de la Generalitat, Ximo Puig, que ha presidit la signatura de l’acord, destacava que aquesta és una “aliança efectiva” entre les administracions locals i la Generalitat per a impulsar un procés “que creue les fronteres que habitualment ha tingut la innovació”. Per a Puig, es tracta de fomentar “una nova cultura de la innovació”, amb una acció que dinamitze a altres ajuntaments.

    En aquest sentit, Jorge Rodríguez destacava que “la innovació ha de ser transversal, s’ha d’afrontar horizontalment, i amb esta xarxa de municipis pensem que podem aportar coses positives tant als nostres municipis com a l’Associació que hui hem constituit. Tant a l’Ajuntament d’Ontinyent com a la resta de municipis participants, podem contribuir a la millora del model productiu com a administració més propera a la ciutadania i a les empreses; per la nostra vocació i voluntat de retenir el talent que generem”.

    Rodríguez, que acudia a l’acte acompanyat per la 1ª tinent d’alcalde d’Ontinyent, Rebeca Torró, posava de relleu la idea “de treballar conjuntament, de no competir sinó de cooperar”, posant el focus en la competitivitat “però no des de la visió macroeconòmica, sinò sobre la base de millorar les capacitats de les nostres persones, d’establir governs facilitadors d’un clima de negoci propici i de comptar amb empreses compromeses”. L’alcalde d’Ontinyent posava de relleu la importància “d’evitar cometre les mateixes errades del passat, d’allunyar-nos d’una economia especulativa, poc formada i sense futur per a canviar la forma de fer les coses, amb intel·ligència i sobretot amb coneixement, com ens ensenyaren a casa”, manifestava.

    Entre els principals fins de la nova “Associació Valenciana de Ciutats innovadores RedInnpulso CV”, segons consta al document signat hui, es troben disseminar informació relativa a la I+D+i en totes les seues facetes; possibilitar entre els membres de la xarxa l’intercanvi d’experiències, metodologies d’innovació o solucions tecnològiques; servir de plataforma representativa dels municipis associats davant altres administracions i organismes internacionals; servir de fòrum tècnic i d’assessoria per al desenvolupament de projectes d’interès en desenvolupament de l’estratègia espanyola de ciència, tecnologia i innovació; impulsar la Compra Pública Innovadora i convertir-la en una pràctica habitual; i identificar i reduir els obstacles per millorar el diàleg entre les empreses i les administracions.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -