Ontinyent oferirà un espectacle piromusical al ritme de “Chimo” per a celebrar el 50é aniversari

S’instal·laran al Parc d’Ausiàs March quatre torres que produiran 40.000 watts de so per a escoltar la marxa mora mentre es dispara la pólvora

L’Ajuntament d’Ontinyent retrà homenatge al 50é aniversari de la marxa mora “Chimo”, de José Mª Ferrero Pastor (el Mestre Ferrero), amb un espectacle piromusical. El castell de focs artificials del dissabte de les Festes de Moros i Cristians de la ciutat es dispararà enguany al ritme de la partitura. El muntatge correrà a càrrec de l’empresa valenciana Pirotècnia Caballer, que instal·larà al Parc d’Ausiàs March quatre torres que produiran 40.000 watts de so per a escoltar la marxa mentre es llancen els coets.

El Mestre Ferrero va estrenar la marxa mora “Chimo” l’agost de 1964, com un encàrrec per a celebrar les bodes d’or com a fester de l’integrant de la comparsa Kàbiles Joaquín Sanz. Enguany, per tant, es commemora el primer mig segle d’existència de la peça que ha acabat convertint-se en l’himne de les Festes d’Ontinyent i en l’obra de la música per a la festa morocristiana més interpretada i coneguda. L’Ajuntament d’Ontinyent s’ha sumat als homenatges a aquesta marxa mítica amb un innovador espectacle pirotècnic que seguirà els acords que va composar el Mestre Ferrero.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha destacat que l’espectacle piromusical “és una forma diferent i atractiva d’homenatjar al compositor ontinyentí i a la seua obra més emblemàtica”. L’Ajuntament finançarà la totalitat del cost del muntatge. “El pressupost d’enguany és un poc superior al de l’any passat, però hem aconseguit un preu molt competitiu per al tipus d’espectacle que és”, ha afegit Rodríguez.

Als espectacles piromusicals, la pólvora i la música es sincronitzen a través d’un ordinador i es combinen de manera que els sons recollits a la partitura entren també per la vista. Per tal que la mescla siga perfecta i que els focs artificials ballen al ritme de la música, es requereix un exhaustiu treball d’anàlisi de les possibilitats d’ambdós elements.

La Pirotècnia Caballer, amb més de tres dècades d’experiència en aquesta classe de muntatges, ja està estudiant la millor forma d’acoblar música i foc. Quatre tècnics supervisaran el llançament dels aproximadament 100 quilos de pólvora que es dispararan i altres dos s’encarregaran de controlar el so.

L’hora del castell de focs artificials de les Festes es manté igual que els últims anys, les dues de la matinada del dissabte al diumenge de la Setmana Gran de Moros i Cristians. Tanmateix, la ubicació canvia al Parc d’Ausiàs March, ja que s’ha considerat que era el lloc que donava una millor cabuda a un muntatge pirotècnic d’aquest perfil. Els coets es dispararan des d’enfront del CEIP Martínez Valls i el millor lloc per a veure el castell serà el parc.

L’Alcalde ha animat als ontinyentins i els visitants a acudir al Parc d’Ausiàs March per a veure el castell. “Allí es col·locaran els altaveus i es podrà escoltar la marxa mora ‘Chimo’ per a gaudir de l’espectacle piromusical en tota la seua dimensió”, ha afirmat Rodríguez.

 

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Miguel Ángel Bonilla guanya el primer premi del concurs de portades de Moros i Cristians d’Agullent

Miguel Ángel Bonilla Sánchez, amb la seua obra “Mahoma”, ha obtingut el primer premi del …