728×90 caixa onti estiu
Home > Destacat > L’Associació d’Amics del Poble Saharià de La Vall contra la violació dels drets humans al Sàhara

L’Associació d’Amics del Poble Saharià de La Vall contra la violació dels drets humans al Sàhara

Representants de l’Associació d’Amics i Amigues del Poble Saharià de La Vall d’Albaida participaven el passat dissabte a Puçol a una de les concentracions organitzades a tot el món contra la violació dels drets humans al Sàhara. Estes concentracions es realitzaven simultàniament a tot el món, i en Espanya tenien lloc a 10 localitats de 8 comunitats autònomes, coincidint la de València amb una Assemblea de les 22 associacions valencianes d’Amics del Poble Saharià.

El President de l’Associació d’Amics i Amigues del Poble Saharaui de La Vall d’Albaida, Manuel Cuesta, explicava que tant a la concentració de Puçol com a la resta de concentracions internacionals es llegia un manifest per reclamar que la Missió Especial de les Nacions Unides per a l’organització del referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO), present des de 1991 a la zona, tinga competències per fer front a les greus violacions dels Drets Humans comeses pel règim marroquí de forma sistemàtica i diària contra els civils saharauis. Cuesta incidia en què “el Govern d’Espanya no pot mirar a altra costat davant unes reivindicacions que compten amb el recolzament de les Nacions Unides, prefereixen fer una política complaent amb el Marroc que defensar els drets humans dels habitants de la que, no ho oblidem, va ser durant 100 anys la 53ª província espanyola. Quasi quatre dècades d’exili als campaments de refugiats després de l’ocupació marroquí ja en son prou”, destacava.

El President de l’Associació aprofitava per recordar que enguany el col•lectiu de La Vall d’Albaida compleix 20 anys (des de 1994) portant xiquets i xiquetes a la comarca dins del programa “Vacances el Pau” que, assenyalava, “demostra la sensibilitat que té la població cap a un problema davant el qual les administracions no poden quedar impassibles”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Controls conjunts de droga i alcohol als conductors en el casc urbà

La Policia Local d’Ontinyent farà controls conjunts de droga i alcohol als conductors i conductores …