24/04/2024 - 4:02
Més

    La III Universitat d’Hivern d’Ontinyent arranca amb 14 activitats per abordar “la sostenibilitat com a repte”

    Altres notícies

    Es tractara la sostenibilitat des de l’ambit financer, natural i social amb 10 conferències, 2 taules rodones i 2 visites guiades

    El Centre Cultural de Caixa Ontinyent acollia hui l’acte inaugural de la III Universitat d’Hivern d’Ontinyent, dedicada enguany a analitzar “la Sostenibilitat com a repte”. Es tracta d’una iniciativa de la Universitat de València i la Fundació Campus Ontinyent que complementa els graus formatius que s’ofereixen a la ciutat, i que era presentada hui en un acte inaugural que dona pas a 14 activitats (10 conferències, 2 taules rodones i 2 visites guiades) repartides en tres seminaris que abordaran la sostenibilitat des de l’àmbit financer, natural i social.

    AperturaUniHivernOntinyent2013El President de la Fundació Campus Ontinyent i Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava la importància d’apostar “per a que la formació siga alguna cosa més que les titulacions universitàries, ja que les societats que millor futur van a tenir són les mes formades, i per això Ontinyent ha de saber aprofitar la presència de la universitat a la ciutat per a retindre i generar talent”. El primer edil posava de relleu que la III Universitat d’Hivern, “arriba amb més activitats, més arrelades al territori si cap i mantenint l’aposta per una visió multidisciplinar”.

    En paraules del  Vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, estes jornades, que reuniran fins al proper divendres 29 de novembre a experts en economia, educació i territori, “suposen una nova mostra de la voluntat de la Universitat de València d’estar present al territori, dins la seua aposta per transferir coneixement, que és la tercera missió de la universitat, juntament amb investigar i formar”, assenyalava. El professor de la Universitat de València José Cantó, en representació dels coordinadors de la Universitat d’Hivern destacava per la seua part que el de la sostenibilitat “és un tema transversal, cosa que s’ha tractat de plasmar amb activitats de caràcter polièdric”.

    Després de la presentació de la jornada, s’ha donat pas a la xerrada titulada “La sostenibilitat: un repte per a la ciutadania”, a càrrec d’Amparo Vilches, del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la UV, i un posterior debat al qual es plantejava “Què podem fer?”.

    Demà dimarts les jornades es reprendran a l’aula 11 de la Facultat de Magisteri amb la conferència “Sostenibilitat i inclusió social: projecte d’Hort social El Raboser” , de Joan Torró, del Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació de la UV, i una posterior visita a l’Hort Social “El Raboser”. Ja per la vesprada, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, tindrà lloc de 18:00 a 19:30 la taula redona  “Contribucions de l’educació a la sostenibilitat” moderada per José Cantó, i que comptarà com a participants amb els professors Lluis Miquel Segrelles (del CRA “Riu d’Albaida” de Guadassèquies); Patricia Folgueras (del CEIP “Bonavista” d’Ontinyent) i Maribel Prats del CEIP “Dr. Espluges” Montaverner). Les activitats de la III Universitat d’Hivern són de caràcter gratuït i obertes a la ciutadania.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -