11/12/2023 - 16:37
Més

  Kokichi Akasaka participarà al Certament de Guitarra Luys Milán

  Altres notícies

  Ontinyent reprèn la setmana vinent el Certamen de Guitarra Luys Milan, un esdeveniment organitzat per l’Escola de Música Ad Libitum amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, que enguany comptarà amb músics de renom internacional com el japonés Kokichi Akasaka, els italians Maurizio di Fulvio i Alessia Martegiani i els espanyols Rubén Parejo i Enrique Palomares. Així es confirmava hui en una roda de premsa a la que intervenien el gerent de l’Escola de Música Ad Libitum Lluís Muñoz; el Director Artístic del Certamen, Rubén Parejo; i el Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, José Antonio Calabuig Oviedo, qui mostrava “el recolzament del Govern d’Ontinyent a esdeveniments com aquest, que ajuden a difondre el nom d’Ontinyent, a atraure visitants d’altres localitats, i a posar el món de la cultura a l’abast de tots i totes amb concerts de primera línia amb entrada lliure”.

  El Certamen oferirà en aquesta XIII edició tres concerts gratuïts, de periodicitat mensual, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, tots a les 20 hores. Segons ha recordat Luís Muñoz, abans es feia un Certamen que incloïa concurs, tallers i concerts, però des de l’any passat ha quedat reduït a un festival de tres concerts “donada la mala situació econòmica”. Tot i així, aquest any el Certamen oferirà unes classes taller en col•laboració amb la Fundació Universitària Campus Ontinyent (FUCO) per a estudiants de magisteri, centrades en les possibilitats didàctiques de la guitarra acústica.

  El festival arrancarà amb el concert de Kokichi Akasaka el proper divendres 19 de setembre, al qual interpretarà obres de Scarlatti, Bach, Tàrrega, Koshkin i Piazzolla. El guitarrista japonés ha guanyat nombrosos premis i reconeixements internacionals, i actualment imparteix classes en Okayama i Nagano, a més de ser jurat del concurs d’art “Ciutat de Sapporo”, tot compaginat amb els seus concerts.

  El segon concert del festival serà el divendres 10 d’octubre i reunirà a Rubén Parejo, organitzador del Certamen, i a Enrique Palomares. El primer ha estat galardonat amb premis internacionals i ha actuat com a solista en quasi una vintena de països. Per la seua part, Palomares, violista, és concertí de l’orquestra de València des de 2001, la qual cosa li ha valgut per a treballar amb directors de gran renom i per a fer col•laboracions amb nombroses orquestres arreu del món. El duet de guitarra i violí interpretarà obres de Sol i de Paganini.

  Per últim, el divendres 21 de novembre actuaran Maurizio di Fulvio i Alessia Martegiani en un concert que anomenen Carinhoso i que compagina latinjazz, bossa nova, choros, entre altres, en una elegant i eclèctica actuació amb molt de color. Martegiani és una de les veues més sol•licitades i apreciades internacionalment, i ha aprofundit en ritmes i sons d’Amèrica Llatina, amb nombroses gires per Brasil. Per la seua part, Di Fulvio ha protagonitzat una brillant carrera intercontinental des de 1990, tant com a solista com en prestigioses formacions junt als més grans guitarristes i músics.

  José Antonio Calabuig Oviedo tenia paraules d’agraïment “per a l’esforç i el treball que cada any fa tant Ad Libitum com Rubén Parejo per mantenir un festival com aquest malgrat les circumstàncies a les que ens trobem” i animava a la ciutadania d’Ontinyent i de tota la comarca “a no faltar a estos tres concerts amb entrada lliure perquè de segur van a ser magnífics”, destacava.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -