El proper dilluns s’inicia la última fase de les obres de Martínez Valls

0

L’Ajuntament d’Ontinyent iniciarà el proper dilluns 9 de maig la 3ª i última fase de les obres de reurbanització del carrer Martínez Valls. Es tracta d’una actuació prevista al vigent Pla Estratègic d’Actuació Comercial, pressupostada en 720.000 euros i finançada per la Diputació de València a través del Pla d’Inversions Productives, que està executant-se a bon ritme i que es preveu que estiga finalitzada el proper mes de juny.

Per raons operatives, la intervenció al tram entre els carrers Manuel Simó Marín i Dos de Maig coincidirà una setmana amb el tram final de la 2ª fase des de José Simó Marín fins Manuel Simó Marín, que previsiblement s’obriran al trànsit rodat el 17 de maig, una volta conclòs l’asfaltat i realitzades les pertinents tasques de pintura. En aquest tram, a més, s’haurà de tallar al trànsit durant dos dies (12 i 13 de maig si l’oratge ho permet) la intersecció entre Martínez Valls i José Simó Marín, desviant-se pertinentment el pas de vehicles.

El regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, demanava a la ciutadania comprensió amb les necessàries molèsties que comporten una actuació com aquesta, “que ens servirà per generar llocs de treball, reforçar un eix comercial que està sent punt d’atracció per veïns d’altres localitats, i seguir avançat en la creació d’una ciutat millor i més còmoda per als vianants”, destacava.

El regidor d’Obres, Manuel Cuesta, explicava que en els tres trams de l’obra que està desenvolupant-se des del passat mes de febrer, s’amplia les voreres dos a tres metres, passant-se a estacionar en cordó als dos costats (actualment en un s’estaciona en bateria). A més a més, es renova la xarxa d’aigua potable i de clavegueram, es substitueix l’enllumenat per luminàries noves amb vapor de sodi, i es col·loquen arbres ornamentals de l’espècie “Red Robin” amb el seu corresponent sistema de rec per goteig, trasplantant-se les moreres en bon estat a altres espais de la ciutat. També es col·loquen se banquets, papereres, estacionaments de bicicleta i tota mena de mobiliari urbà al que s’afegirà per primera volta dos mupis interactius amb cartells rotatoris.

Amb 61 establiments comercials minoristes i 8.623 m2 de superfície de venda, així com amb moltes altres activitats terciàries, el carrer Martínez Valls és un dels eixos comercials més importants de la ciutat, predominant els establiments dedicats a la venda per a l’equipament personal i de la llar.

Publicitat