El Museu del Tèxtil Valencià d’Ontinyent també al “Street View” de Google

0

L’aplicació s’integra a Google Earth, Google Maps i Google+, i serà accessible des de pagines web i xarxes socials

El Museu del Tèxtil Valencià a Ontinyent ha posat en marxa recorregut virtual i interactiu per les seues instal·lacions amb la tecnologia “Street View” de Google. Ho farà amb l’aplicació “Google Maps Business View”, que s’integra a Google Earth, Google Maps i Google+, i és accessible des de pagines web i xarxes socials, una aplicació de la que el Regidor de Turisme d’Ontinyent, Joan Sanchis, destacava que “està plena de possibilitats, i ens ajudarà a captar l’interès d’internautes i potencials visitants de tot el món”, assenyalava.

Utilitzant la tecnologia “Street View”, “Google Maps Business View” es va posar en marxa en abril de 2010 en una selecció de ciutats d’Estats Units, expandint-se des d’aleshores per 27 països, i comptant amb la col·laboració de fotògrafs especialment certificats per prendre les imatges panoràmiques a emprar, com el que ha rebut l’encàrrec de l’Ajuntament de realitzar aquest treball. El sistema ofereix la possibilitat de realitzar un recorregut virtual fotogràfic i interactiu en 360º mostrant als internautes els detalls de l’interior del Museu del Tèxtil al Palau de La Vila, amb la mateixa sensació d’estar dins d’ell en qualsevol moment.

Sanchis explicava que el tour virtual dins del museu “crea un vincle entre recorregut virtual i recorregut mental, una volta l’internauta se situa físicament al centre del Museu, visualitza la seua ruta i localitza els diferents punts d’interès a les instal·lacions”. El sistema incorpora també fotografies estàtiques d’algunes de les 70 peces que es mostren, i que inclouen màquines, torns i telers datats en el Segle XVIII. El també regidor de modernització explicava que “l’aprofitament de les noves tecnologies no ha de quedar-se en paraules buides, s’ha de buscar una aplicació real i donar-li utilitat, això és el que tracta de fer el Govern d’Ontinyent en tots els àmbits, i el turisme no podia ser ni molt menys una excepció”, concloïa Joan Sanchis.

https://www.google.es/maps/@38.821067,-0.611258,3a,90y,116h,90t/data=!3m5!1e1!3m3!1sXyc3vvunyeYAAAQWmrplig!2e0!3e2