Una setmana per al concert de Celtas Cortos a Ontinyent

0

L’actuació amb l’orquestraCaixa Ontinyent serà la primera d’aquest tipus als 29 anys d’història del grup vallisoletà. Tindrà loc al Teatre Echegaray el  divendres 6 de març. L’alcalde destaca l’aposta de la ciutat per ser referent cultural “oferint més amb menys” i implicant al món associatiu local en la programació.

 

Després de 29 anys de trajectòria, el conegut grup musical Celtas Cortos farà la seua primera actuació acompanyat d’una orquestra simfònica: ho farà el proper 6 de març a Ontinyent, acompanyat de l’orquestra “Caixa Ontinyent” resident al Teatre Echegaray.

Cuentame un cuento, 20 de abril, El emigrante, Escaparate Nacional i així fins a 17 temes del grup seran interpretats per Celtas Cortos amb l’acompanyament dels prop de 70 músics de l’orquestra, podent adquirir-se encara les entrades anticipades al preu de 20 euros a la Casa de Cultura, La Llibreria i online. El concert arriba emmarcat en la gira encetada pel grup amb motiu de la presentació del seu últim CD Contratiempos , després de sis anys d’absència, al qual s’ha previst arranjaments per a tocar amb bandes de música.

Des d’Ad Libitum, entitat dins la qual es troba l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent, Lluis Muñoz destacava la importància d’un concert “que va a ser únic, amb arranjaments especialment preparats per a l’ocasió, i on els espectadors seran els primers en comprovar quin va a ser el resultat d’una fusió que combina el pop-rock i ritmes celtes del grup, amb el so clàssic de la nostra orquestra”. L’orquestra ja va tocar en 2014 amb el grup “Los Secretos” al Palau de la Música, “i ara estem molt agraïts a l’Ajuntament d’Ontinyent que haja contat amb nosaltres per a una ocasió com aquesta”, apuntava.

Jordi Soler, que actuarà com a director convidat, també tenia paraules d’agraïment per al consistori “ja que és molt difícil trobar hui en dia un Ajuntament que recolze la cultura com el d’Ontinyent”, i també per a Lluis Muñoz i Toni Revert, els gerents d’Ad Libitum, “per contar amb mí per a un concert tan especial com aquest, al que dirigiré per primera vegada l’orquestra simfònica, el que és tot un repte”.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez; el regidor de cultura, José Antonio Calabuig Oviedo; el gerent d’Ad Libitum, Lluis Muñoz; i el director que actuarà com a convidat, Jordi Soler, donaven detalls d’una actuació de la que l’alcalde posava de relleu que “és un exemple perfecte de l’aposta que ha fet el Govern d’Ontinyent estos anys perquè la ciutat siga un referent cultural oferint més amb menys, i implicant al món associatiu i cultural local en la programació. Era un repte, però amb treball i enginy hem aconseguit traure endavant actuacions com aquesta, en uns anys als quals també han passat per Ontinyent artistes com Malú, Melendi, Los Secretos o Alejandro Sanz”, recordava.

El regidor de cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, explicava que “quan ens va telefonar el manager del grup per a oferir-nos tocar a la ciutat, els vam comentar que ací a més de bandes tenim també una orquestra simfònica, el que els va semblar molt interessant perquè no n’havien tocat mai en cap. Vam parlar amb l’alcalde i amb Ad Libitum i la predisposició de tots va estar màxima, i ara podem tornar a oferir una actuació de primera fila a la ciutat”, assenyalava.

 

Publicitat