25/06/2022 - 12:52
IniciVall d'AlbaidaAlbaidaUna companyia d'òpera a l'institut IES Josep Segrelles d’Albaida

Una companyia d’òpera a l’institut IES Josep Segrelles d’Albaida

Aquest proper divendres 17 de juny s’estrena al teatre Odeón d’ Albaida l’obra “Piérdete en el Ritmo” creada per l’alumnat de l’institut IES Josep Segrelles. L’experiència s’emmarca dins del projecte LÓVA, nascut a Nova York als anys 80. L’any 2008 es va formalitzar la creació de LÓVA com a projecte educatiu conjunt entre SaludArte i el Teatro Real i posteriorment, s’han sumat noves institucions culturals, com el Palau de les Arts Reina Sofia a València. Aquest curs 21/22 s’han creat més de 50 companyies a tot Espanya, 19 de les quals són valencianes.

Què és el projecte LÓVA?

LÓVA (L’Òpera com a Vehicle d’Aprenentatge) és un programa educatiu interdisciplinari que té com a objectiu motivar l’alumnat des del desenvolupament emocional, social i cognitiu perquè puguen donar ales a la seua imaginació i descobrisquen totes les seues capacitats i competències durant un any lectiu. Els adolescents combinen el temari acadèmic amb la creació de l´obra. Un dels centres que ha participat en aquest projecte és l´IES Josep Segrelles d´Albaida. Tot va començar amb l’optativa de teatre adreçada als alumnes de 2n de l’ESO i impartida per la professora Loles Pont i les alumnes del “Cicle Superior d’Estlisme i Direcció de Perruqueria” amb la seua professora Mayka Soler.

S’ha creat una companyia d’òpera des de zero. El guió, els balls, l’escenografia, la caracterització, el vestuari i la música són totalment originals, i l’alumnat ha adoptat els rols professionals que requereix una companyia d’òpera. El tema principal de “Piérdete en el ritmo” és la superació personal de la protagonista. Olivia és una xica de 18 anys, que guanya un concurs de televisió i ix de l’anonimat. D’una banda, té la seva millor amiga Mía, que vetllarà pel seu benestar, però de l’altra, hi ha les antagonistes Addison i Ruth, juntament amb Katherine que intentaran esestabilitzar la integració física, mental i moral d’Olívia. La seua iaia, Marylinda li donarà consells des del més enllà, la farà reflexionar i al final prendrà una decisió que sorprendrà a tothom.

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisment -

Popular

Comentaris recents