Un cap de setmana per a descobrir els museus de la comarca, a més d’Agullent i Bocairent

0

El cap de setmana vinent es presenta com l’ocasió ideal per a visitar la Vall d’Albaida. D’una banda, el programa EntreComarques torna a visitar la comarca i estarà el dissabte a Agullent i el diumenge a Bocairent. De l’altra, 21 museus i col·leccions de 9 municipis de la comarca obriran gratuïtament les seues portes i oferiran visites guiades i altres activitats al voltant dels seus tresors.

Dissabte, Agullent oferirà una ruta pel Molí Fariner, el fornet de la neu o els llavadors i vesprada visitarà el celler Casa de las Vides amb tast de vins inclòs. Diumenge de matí, Bocairent acompanyarà els visitants a passejar pel pont de darrere de la Vila i disfrutar dels colors del paisatge en primavera sobre l’antiga via del tren i entre arbres fruitals, masies i fonts. De vesprada, serà el moment de visitar les covetes dels Moros i la cava de Sant Blai. Per a participar de les visites guiades cal inscriure’s en valldalbaida.com. Les rutes tenen un cost de 5 euros que inclou les entrades, una degustació gastronòmica i un detall que es lliura en acabar el dia.

D’altra banda, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Moli Fariner d’Agullent el podran descobrir divendres de vesprada amb motiu del Dia Internacional dels Museus. La visita, guiada, inclou una consumició per a la ruta de les tapes i el jazz de Solidos Quartet a les 22:30 a l’auditori municipal. Bocairent, durant dissabte i diumenge, obrirà el monestir rupestre (un antic convent subterrani per a monges de clausura excavat a mitjans del XVI); les esmentades covetes i la cava; les covetes del Colomer i la plaça de Bous, que enguany celebra els 175 anys; i els museus arqueològic, fester, d’oficis, d’Antonio Ferri, paleontològic i parroquial.

Divendres de 18 a 20 hores obrirà les seues portes el Museu de les Artesanies d’Atzeneta i de 17 a 20 l’Evarist Navarro de Castelló de Rugat; dissabte i diumenge, el Museu Internacional de Titelles d’Albaida i Museu Obert Biodivers de Carrícola; i diumenge a les 11 hi haurà ruta guiada pels rellotges de sol d’Otos i visita a la col·lecció d’Antoni Miró. Pel que fa a la capital de la comarca, Ontinyent, al llarg del cap de setmana es podran visitar del Museu del Textil Valencià i el de Gegants i Cabets, el Museu Fester, el MAOVA o la fundació Salvador Mollà. A més, diumenge a les 11:30 hi haurà visita guiada als museus d’Ontinyent des de la plaça de Sant Roc.

L’EntreComarques és un programa de visites turístiques guiades per les comarques de la Vall d’Albaida, la Ribera Alta i Baixa, la Safor i la Costera-Canal de Navarrés organitzat per les seues mancomunitats en col·laboració amb els ajuntaments i el patrocini del patronat provincial de Turisme de la Diputació de València.

Publicitat