12/06/2024 - 20:29
Més

  Es presenta a Ontinyent “Escrits contra el silenci” de Toni Mollà

  Altres notícies

  L’obra cívica de Joan Fuster és la protagonista del llibre «Escrits contra el silenci», de Toni Mollà, que Vincle Editorial ha llançat dins la seua col·lecció Panorama, i que ara es presenta a Ontinyent en el cicle “Espai del Llibre” de l’Insititut d’Estudis de la Vall d’Albaida.

  L’obra de Joan Fuster ha estat una croada contra el silenci, malgrat el perill de quedar-se sol. D’ací el títol del llibre: «Escrits contra el silenci». Aquest llibre és, segons l’autor, «una petita falca contra el silenci a què ha estat sotmesa l’obra de Fuster i una reivindicació del seu llegat intel·lectual i, especialment, de l’obra de contingut més cívic». La primera part –“A propòsit de Joan Fuster” – la conformen articles dedicats a Joan Fuster i la seua obra. La segona –“A propòsit de l’obra cívica de Joan Fuster” – recull textos sobre la forma d’entendre Toni Mollà el propi país a partir d’una manera de mirar que va aprendre, segons confessa, llegint i escoltant Joan Fuster.

  El llibre inclou comentaris a propòsit de diferents intel·lectuals que, segons l’autor, han ajudat a difondre, i matisar quan ha calgut, l’obra fusteriana: els valencians Josep Iborra, Josep-Vicent Marqués, Vicent Pitarch, Rafael-Lluís Ninyoles, Gustau Muñoz o Francesc Pérez Moragón, i també altres com Ernest Gellner o Axel Honnet que, sense conéixer Fuster, han compartit una mateixa actitud crítica davant del món i han ampliat la mirada del mateix Mollà.

  Toni Mollà (Meliana, 1957) és llicenciat en periodisme i doctor en sociologia, ha treballat a RTVV i com a professor de la Universitat de València. Ha impartit cursos a Brown University i CUNY (EUA). Autor d’assaigs com “La utopia necessària” (1994), periodisme literari com “Converses inacabades amb Joan Fuster” (1992) i els dietaris “Espill d’insolències” (2000), “Quadern d’entretemps” (2007), “Més enllà de San Francisco” (2010) i “Un adéu a la tribu” (2013). També del “Manual de sociolingüística” (2006) o “Quina televisió pública?” (2009), entre les obres de sociologia de la comunicació. En “La desconnexió valenciana” (2014) va recollir part de la seua obra periodística.

  La presentació serà aquest divendres 12 de maig, a les 19.30 hores, al Centre Cultural Caixa Ontinyent (C/ Gomis, 3) de la capital de la Vall d’Albaida.

  Font: Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA)

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -