24/04/2024 - 4:15
Més

  Ontinyent recorda als seus il·lustres amb una mostra als edificis municipals

  Altres notícies

  El regidor de Cultura incideix en la importància “de recordar i reconèixer persones que han marcat la història de la ciutat en diversos àmbits”

  Ontinyent recorda la figura de 27 personatges il·lustres de la seua història amb la col·locació als edificis municipals de plafons on es donen detalls de la seua vida. Es tracta dels plafons de l’exposició “Il·lustres Desconeguts i Oblidats d’Ontinyent”, organitzada per l’Associació Cultural La Nostra Terra, que ja van estar exposats en 2010 al Centre Cultural Caixa Ontinyent, i que ara han estat cedits a l’Ajuntament d’Ontinyent per a la seua instal·lació, difusió i contemplació. El Regidor de Cultura, José Antonio Calabuig Oviedo, explicava que “es tracta de fer un reconeixement d’aquells noms que històricament, amb les seues obres, amb la seua actuació o amb la seua participació pública han marcat els diversos àmbits socioculturals d’Ontinyent”.

  Plafó MayansCadascun dels vint-i-set plafons, de 1’5 metres d’alt per 1 d’ample, correspon a una il·lustre personalitat de la història d’Ontinyent en diversos àmbits, com la creació artística, literària, la política o l’economia, i entre els quals destaquen el polític Luís Mayans o l’escultor Julio Leonardo Capuz. Aquestos plafons estan sent situats en edificis municipals, com el propi Ajuntament o com la Casa de Cultura, on seran exhibits de manera indefinida. Per ara són huit els que s’han col·locat, quatre a l’edifici de l’ajuntament i altres quatre en la Casa de Cultura. Per a la resta de plafons, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent espera poder trobar ubicacions propícies per a fer possible la seua contemplació, com el teatre Echegaray per a il·lustres músics o les biblioteques municipals per a il·lustres escriptors.

  La donació i la decisió de l’Ajuntament d’exposar indefinidament aquests plafons busquen la defensa i la promoció d’un patrimoni “fet per persones i per a persones”, segons s’explicava des de l’Associació La Nostre Terra. José Antonio Calabuig Oviedo incidia en la importància “de difondre la tradició cultural d’Ontinyent a partir de l’exemple d’estes personalitats històriques”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

  La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -