28/11/2023 - 13:43
Més

  La 15a Mostra de Cinema d’Ontinyent es dedicarà a Ventura Pons

  Altres notícies

  Enguany la Mostra de Cinema d’Ontinyent que organitzen el Cine Club Utiye i l’Ajuntament d’Ontinyent tindrà un nom propi: Ventura Pons. El director és un dels més prolífics del panorama cinematogràfic català amb un gran reconeixement sobre tot a l’estranger. Ventura Pons ja va visitar la capital de la Vall d’Albaida convidat pel Cine Club Utiye l’any 2005, però ara ho farà en qualitat t’homenatjat, doncs la 15a Mostra de Cinema d’Ontinyent es dedicarà íntegrament a la seua figura i trajectòria. En total, la primera setmana de novembre es projectaran 8 títols representatius de la seua filmografia: Carícies, El Gran Gato, Anita no perd el tren, Un berenar a Ginebra, Ignasi M., Cola, Colita, Colassa, La Vida Abismal i l’última estrena, Oh, quina Joia!.

  La gal·la d’homenatge tindrà lloc el 4 de novembre, al Teatre Echegaray i comptarà amb la presencia de Ventura Pons. Un esdeveniment que estarà conduït per la periodista Amàlia Garrigós, que farà de fil conductor a tot el seguit de propostes culturals que sumaran una vesprada-nit de cinema.

  La trajectòria de Ventura Pons comença en el teatre, després de dirigir més d’una vintena d’obres teatrals, va donar el pas al setè art l’any 1977, amb Ocaña, retrat intermitent, seleccionada oficialment pel Festival de Cannes. Amb vint-i-set llargmetratges, vint-i-cinc produïts amb la seua companyia Els Films de la Rambla S.A., fundada l’any 1985, s’ha convertit en el director que més pel•lícules ha rodat en català i en un dels cineastes més coneguts de Catalunya.

  La seua obra es programa contínuament en els millors Festivals Internacionals, més de 700 arreu del món, destacant la Berlinale, on ha aconseguit la seua presència consecutiva durant cinc anys. Ha estat Vice-President de l’Academia de las Artes y Ciencias Cinematográficas de España i ha rebut, entre d’altres, la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes del Govern espanyol, la Creu de Sant Jordi del Govern català, el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya, un Premi Ondas.

  El regidor de Cultura, Àlex Borrell tenia paraules d’agraïment per al Cine Club Utiye “per la gran tasca que fan perquè a Ontinyent es puga oferir cinema de qualitat molt difícil de veure en les sales comercials: cinema d’autor i en versió original. Convidem a la ciutadania a gaudir en aquest cas de la intensa filmografia de Ventura Pons i de tot allò que va a envoltar esta nova edició de la Mostra de Cinema d’Ontinyent”.

  Font: Cine Club Utiye Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent fa una multitudinària crida en el 25-N a “no fer ni un pas enrere” contra la violència de gènere

  L’acte organitzat a la plaça Major per la regidoria d’Igualtat a través del Consell de les Dones recorda els noms de les 51 dones assassinades enguany a Espanya per les seues parelles o exparelles
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -