12/04/2024 - 13:35
Més

  Ontinyent acull les primeres jornades de teatre de Joves Meruts

  Altres notícies

  Per a aquest cap de setmana l’Assemblea de Joves Meruts ens tenen preparades unes  Jornades de Teatre que tindran lloc al Teatre Echegaray d’Ontinyent i al recinte de la Trobada d’Escoles en Valencià. Des del divendres 30 de març fins diumenge 1 d’abril podrem gaudir d’un total de 7 obres de contingut molt divers, entre les quals s’inclouen monòlegs, clown, teatre de carrer i un cantacançons per als més menuts. Una proposta diferent que agrupa actors d’àmbit professional i ressò mediàtic com Miguel Noguera, amb actors amateur de gran trajectòria, junt a les actuacions de joves actors ontinyentins com Galahad Torró o Ivan Maestre.

  La proposta es presenta com una iniciativa que tracta de promoure l’art del teatre, és tracta d’una aposta per les actuacions en viu, per la possibilitat de gaudir de les sensacions del teatre en directe. Una aposta per tot allò que distingeix el teatre de les altres arts: la proximitat dels actors, la capacitat de connectar amb el públic, de transmetre sensacions i emocions, de fer-nos riure o plorar, d’equivocar-se o quedar-se en blanc. Una aposta perquè hom puga ser públic i alhora partícip del moment i de l’obra, per la capacitat de sentir.

  Divendres a les 19 hores començaran les jornades amb dues propostes diferents que ens faran riure, però també reflexionar. La primera d’elles, “Cataclown”, és una divertida obra de clown on els actors, només amb gestos i sense dir una paraula, faran partícips als espectadors del que ocorrerà a la sala. La vesprada seguirà amb “La mort em vol”, una obra que versa sobre les pors i temors a la mort, però també sobre les ganes de morir, el suïcidi i el dret a morir dignament.

  Dissabte els més menuts podran gaudir de les nostres rondalles i cançons populars amb Dani Miquel “El Cantacançons”, l’artista de la Ribera actuarà a l’escenari principal de la Trobada d’Escoles en Valencià. Una última incorporació a les Jornades de Teatre són els companys de Rocambolesc, els quals recorreran el recinte de la Trobada (al parc Ausiàs March) amb una performance itinerant de teatre de carrer, tot tractant un tema d’imperiosa actualitat: les retallades en la sanitat i l’educació pública.

  Finalment, la vesprada del diumenge estarà dedicada al gènere dels monòlegs. A partir de les 18 hores tindrà lloc la representació del reflexiu passatge religiós “Yo, Judas Iskariote”, el qual donarà pas a un monòleg d’humor atrevit i desenfadat que ens farà tremolar a les butaques: “Fimosi i altres històries de terror”. Per últim, i després de passar per programes d’humor de la televisió com APM? o Buenafuente, arriba a Ontinyent l’humor més avantguardista i controvertit de la mà de Miguel Noguera, qui amb el seu extravagant espectacle “Ultrashow” no deixarà indiferent ningú.

  Tot açò a uns preus d’allò més assequibles. Els Joves Meruts han pensat en tots i ofereixen abonaments per només 7 euros a aturats, joves i jubilats, i de 12 euros per a la resta (els espectacles del dissabte al recinte de la Trobada són totalment gratuïts). Els abonaments es poden aconseguir a Bastida Llibres, al Casal Jove d’Ontinyent o al propi Teatre Echegaray. Podeu trobar més informació a la plana web de l’Assemblea: www.merutsfestival.com

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

  El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -