IniciMedi AmbientEn maig arriben les últimes rutes d’”Entre Comarques” a la Vall d’Albaida

En maig arriben les últimes rutes d’”Entre Comarques” a la Vall d’Albaida

Les rutes d’’’Entre Comarques’’ tornaran a la Vall d’Albaida durant el mes de maig. En aquesta ocasió les rutes se celebraran a Ontinyent, Aielo de Malferit, Atzeneta d’Albaida i Salem. “Entre Comarques” és una iniciativa impulsada per diverses Mancomunitats de Municipis, que des del passat 9 de febrer i fins al 22 de juny oferirà un total de 61 rutes turístiques a les comarques de la Vall d’Albaida, la Safor, la Costera, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta i la Ribera Baixa.

D’aquesta manera, el dissabte 11 de maig “Entre Comarques” començarà a  Ontinyent amb la “Ruta de les Ximeneres”. Es tracta d’un itinerari urbà que portarà als assistents a conéixer els vestigis fabrils de la indústria ontinyentina. Un passeig per l’Ontinyent de fa un segle. Després de visitar les cinc ximeneres que es conserven, es visitarà el Museu del Tèxtil Valencià al Palau de la Vila, on els participants gaudiran d’una degustació gastronòmica.

A la vesprada, serà el torn d’Aielo de Malferit i la ruta “Cuna de Nino Bravo”. El recorregut inclourà  visites al Museu Nino Bravo, al Museu d’Història Local, a la Col·lecció Museogràfica Elvira Aparicio i al Castell de Malferit. 

Per al matí del diumenge, 12 de maig, hi haurà dues opcions. La primera serà la “Ruta dels Llavadors” en Atzeneta d’Albaida. Els participants gaudiran del Museu de les Artesanies, on coneixeran des del treball de l’espart documentat ja en època musulmana, passant per treball de la pedra des del segle XVII, i finalitzant amb la saga de campaners Roses i la seua foneria de bronzes. A continuació es continuarà la visita pels llavadors del municipi, on s’explicarà com la gent del poble els utilitzava. La segona ruta serà “Descobreix, Descubre, Discover” a Salem. Una visita pels carrers del poble, la casa consistorial, els altarets de Sant Vicent Ferrer o l’Església de Sant Miquel, entre altres.

Des de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida recorden que les rutes comencen a les 10:30 hores pel matí i a les 16:30 hores per la vesprada des de l’ajuntament de cada municipi, excepte les poblacions que així ho indiquen a la cartelleria. Totes les rutes tindran un preu de 5 euros per persona i dia, que inclourà les rutes de matí i vesprada, una degustació gastronòmica i un detall de benvinguda. Caldrà inscriure’s, fins al dijous anterior a la ruta, a través d’un formulari online a la web valldalbaida.com

Redacció TVDO
Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
Articles relacionats
Continue to the category
- Advertisment -

Popular