16/04/2024 - 21:25
Més

    Jorge Rodríguez crearà una oficina per gestionar els 30 milions en subvencions ja concedits a Ontinyent

    Altres notícies

    L’alcalde d’Ontinyent i cap de llista de La Vall Ens Uneix a les properes eleccions municipals, Jorge Rodríguez, ha plantejat la creació d’una oficina específica que ajude a gestionar els prop de 30 milions d’euros en subvencions a executar als proper anys a Ontinyent. L’Oficina per a la Gestió d’Inversions Concedides (OIC) serviria també d’espai d’informació i participació sobre les inversions en marxa i d’atenció a les incidències que puguen sorgir durant les intervencions.

    En una roda de premsa on compareixia acompanyat de Pablo Úbeda i Manuel Cuesta, membres de la seua candidatura, Rodríguez explicava que “la ciutat afronta uns anys d’un volum d’inversions tan elevat que obligarà a redimensionar l’aparell tècnic i administratiu. Són, d’entrada, 29.924.081 euros aconseguits durant esta legislatura procedents de diferents administracions (Generalitat, Govern d’Espanya i Unió Europea) i l’execució dels quals ha estat delegada a l’Ajuntament”. Estes inversions, que s’han d’executar als propers anys, inclouen entre altres la millora dels centres educatius de primària i secundària; les accions de rehabilitació, restauració de la muralla i millora de l’accessibilitat al barri de la Vila;  l’adequació de l’entorn del Mercat Municipal; la millora dels polígons o l’execució de les ajudes del programa europeu EDUSI.

    Tal com explicava l’alcalde, “açò representa un treball tècnic i administratiu ingent, al que volem destinar un equip específic i especialitzat, per tal que l’Ajuntament puga seguir exercint amb normalitat les seues funcions. A més, volem fer partícep a la ciutadania d’esta gran transformació de la ciutat, i per això farem que esta oficina siga també un espai d’informació i participació sobre les inversions en marxa i d’atenció de les incidències que pogueren sorgir durant les intervencions previstes”, assenyalava.

    La segona gran línia d’acció en Territori i Promoció Económica és continuar el cami d’ajudes a la rehabilitacio i la revitalització, “perquè hem donat ja centenars d’ajudes , però no podem obviar que no sols s’ha de rehabilitar, sinó que volem seguir generant espais de convivencia com la placeta creada front a l’Escola d’Adults o els espais en els que estem treballant al marc del projecte Riu Viu”. En aquest sentit, Jorge Rodríguez afegia que una volta executades les millores a la Glorieta demandades per la ciutadania al procés Ontinyent Participa, “anem a abordar dos projectes postergats durant ja massa anys, com serà la reurbanització de la Plaça de la Concepció i de la Plaça Major”, avançava.

    El tercer eix d’actuació serà apostar pel desenvolupament de les unitats d’execució llargament aturades, que en molts casos no van a executar-se de manera integral o simultània, amb la qual cosa els costos d’urbanització són massa elevats si un dels agents urbanitzadors vol actuar però no pot absorbir els costos totals. A tal efecte, l’alcalde explica que “des de l’Ajuntament ja tenim als pressupostos de 2019 una partida per posar en marxa enguany un sistema que ajude a resoldre esta problemàtica, en tant que es farà un avanç dels diners i després se’ls cobrarà als propietaris segons vagen executant les unitats”. En aquest sentit, ja s’està treballant en un projecte “real i concret” com serà el de la línia elèctrica a les unitats d’execució del Llombo.

    Finalment, el quart eix serà donar un nou impuls a la infrastructura económica: “els polígons han de seguir sent una prioritat”, avançava Jorge Rodríguez, “i per això no sols anem a seguir treballant per obtenir ajudes a tal efecte i desenvolupant el Pla Municipal de Millora de Polígons, sinó que, com afortunadament tenim demanda de sol industrial, volem desenvolupar nou sol d’estes característiques, per tal de tenir disponibilitat i que no s’especule amb el preu, ja que esta especulació podria dificultar l’arrribada d’empreses”.

    El cap de llista de la formació valldalbaidina explicava que tots estos compromisos, exposats aquest mateix matí en una reunió amb representants del sector de la construcció, “venen avalats per la confiança que dóna la gestió. No som gent que comencem ara i no sàpia com funciona un ajuntament: podem donar la nostra paraula de que les qüestions que plantegem van a ser una realitat, i complir-la”, concloïa Jorge Rodríguez.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El PP d’Aielo de Malferit Mobilitza un Ple Extraordinari per Aturar la Planta de Biogàs

    El Grup municipal del Partit Popular en Aielo de Malferit ha convocat un ple extraordinari per debatre la lesivitat...
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -