28/11/2023 - 13:25
Més

  Música en directe al Palau de la Vila per celebrar el “Dia dels museus”

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent oferirà música en directe aquest diumenge al Palau de La Vila per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Serà un grup de 17 Alumnes del Conservatori Professional de Música d’Ontinyent els que es repartiran per diferents indrets de l’edifici per amenitzar les visites al Museu del Tèxtil, al Museu dels Gegants i Cabets i a espais d’interès del propi Palau, com el rehabilitat criptopòrtic o el mirador al barri de Sant Rafel.

  La regidora coordinadora de l’àrea de Política Social, Sanitat i Cultura, Sayo Gandia, que presentava hui la iniciativa junt a la directora del Conservatori, Pilar Ferrero, convidava a la ciutadania “a conèixer o redescobrir el Palau i els seus museus aquest diumenge d’una manera original i diferent, i com sempre gratuïta. Gràcies a la implicació del Conservatori i la seua directora en la idea que els vam plantejar, anem a poder oferir estes visites musicalitzades que de segur faran molt agradable el recorregut a totes i tots els visitants”, assenyalava.

  Pilar Ferrero explicava que en concret es comptarà amb la participació d’un trio format per viola, violi i violoncel; un quintet de vent; un quintet de metall i un quartet de saxofons, tots alumnes dels cursos més avançats del conservatori, que interpretaran música original i també transcripcions, música clásica i també moderma “sempre per acompanyar les visites, no per ser els protagonistes”, apuntava. Les actuacions tindran lloc de 11:30 a 13:30 hores de manera sincronitzada.

  Sayo Gandia posava de relleu la importància del Museu del Tèxtil Valencià, que exposa prop de 70 peces dels segles XVIII al XXI que mostren el procés de creació del tèxtil. La sala està dividida en quatre espais –instruments, elaboració, teixits i audiovisual–, i alberga prop de setanta peces de les quasi cent trenta inventariades, relacionades amb el procés de fabricació textil, com ara canyes, parafina, fils de plata i or, tisores, goma aràbiga, peses, telers del segle XVIII i XIX, llibres antics, mostres de diferents teixits, espolins, o velluts, que expliquen el procés de creació del textil.

  Les històriques figures dels Gegants i Cabets d’Ontinyent també estan l’abast de veïns i visitants en una sala d’exposicions dedicat a la tradició gegantera de la ciutat, on es mostren 9 cabets, 8 dels quals daten de 1946; i 6 gegants, creats en 1992 en base a unes figures també construïdes en 1946 de les quals dos dels cossos originals estan també exposats.

  Finalment, es pot visitar el propi Palau, declarat Monument Històric Artístic Nacional, un edifici originari del SXIII d’us públic i militar durant l’època andalusina i que va ser sotmés a diferents ampliacions posteriors. Entre elles esta el criptopórtic (o pòrtic enterrat) nom amb el que es defineixen les edificacions annexes al Palau de la Vila situades en el seu extrem nord-oest i que limiten amb el llit del riu Clariano, originades entre els segles XVI i XVII i amb una estructura on s’aprecien estils arquitectònics que van des del gòtic tardà fins al classicisme.

  Sayo Gandia explicava que “aquells que no coneguen l’edifici i els seus museus tenen diumenge una gran oportunitat per descobrir-ho d’una manera molt atractiva, i els qui ja ens hagen visitat tenen ocasió de tornar a fer-ho d’una manera diferent, en un Palau que aquest diumenge serà com sempre el Palau dels museus però també un Palau de la música”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent fa una multitudinària crida en el 25-N a “no fer ni un pas enrere” contra la violència de gènere

  L’acte organitzat a la plaça Major per la regidoria d’Igualtat a través del Consell de les Dones recorda els noms de les 51 dones assassinades enguany a Espanya per les seues parelles o exparelles
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -