29/05/2023 - 0:25
Més
  IniciVall d'AlbaidaMontavernerMontaverner acull la XLII Festa de les Danses de la Vall d’Albaida

  Montaverner acull la XLII Festa de les Danses de la Vall d’Albaida

  La localitat de Montaverner serà l’amfitriona aquest cap de setmana de la XLII Festa de les Danses de la Vall d’Albaida, una de les representacions de dansa al carrer més antigues de la nostra comarca i en l’organització de la qual participa la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

  D’aquesta manera, la festa començarà el divendres dia 13 amb l’engalament dels carrers per on el dissabte passaran els 16 grups de danses.L’endemà, la jornada començarà a les 17:30 hores, amb una cercavila que donarà inici a la parada d’autobusos de l’avinguda de Sant Pancraci i recorrerà el carrer Nou fins al punt d’inici de la dansà, en el carrer Alacant. A continuació, se celebrarà la dansada on participaran balladores i balladors procedents d’Ontinyent, l’Olleria, la Pobla del Duc, Quatretonda, Llutxent, Bèlgida, Castelló de Rugat, Bocairent, Alfarrasí, el Palomar, Aielo de Malferit, Benigànim, Albaida, Fontanars dels Alforins, Agullent i Montaverner.

  A les 21:00 hores començarà la Ballada de la Granaïna, on totes i tots els assistents podran participar en aquesta tradicional i característica dansa. Una vegada finalitzada, la Festa de les Danses continuarà amb un sopar de germanor en l’esplanada de l’auditori Luís Peiró, que estarà amenitzat per la Rondalla de l’Agredolç.

  Des de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, el seu president, Vicent Gomar, destacava la importància d’aquestes iniciatives “que lluiten per conservar i preservar la nostra tradició i cultura i que ens caracteritza tant com a poble”. Gomar convidava a totes les veïnes i veïns de la Vall d’Albaida “a gaudir d’aquesta festa de la dansa i transmetre a les noves generacions aquesta tradició tan arrelada”.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital
  El més llegit