29/01/2023 - 6:49
Més
  IniciEducacióMontaverner posa en marxa el programa 50/50 en el ceip Doctor Esplugues

  Montaverner posa en marxa el programa 50/50 en el ceip Doctor Esplugues

  L’Ajuntament de Montaverner i mitjançant la col·laboració de la Diputació de València, ha impulsat la posada en marxa el programa 50/50 en el col·legi públic Doctor Esplugues.
  El projecte en qüestió, conegut com a PROGRAMA 50/50, consisteix en una metodologia promoguda des de la Comissió Europea que pretén fomentar hàbits sostenibles i augmentar la sensibilització i conscienciació energètica en la comunitat educativa.

  Per a això, tracta d’involucrar a cadascun dels alumnes i professors de manera activa en la participació i creació d’accions d’estalvi energètic sobre cadascun dels edificis del centre educatiu.

  Com a compensació, el benefici econòmic que s’obtinga en la factura per la realització de mesures d’estalvi energètic es dividirà de la següent manera:

  • El 50% de l’estalvi s’entregarà a la comunitat educativa en forma de premi, per a la seua lliure disposició.

  • El 50% restant és un estalvi net per a l’Ajuntament, que es compromet a destinar-lo a xicotetes inversions en eficiència amb les quals generar nous estalvis futurs.
  Dur a terme aquest programa comporta una multitud de beneficis per a totes les parts, destacant:

  • Permet que els alumnes puguen aprendre sobre energia i estalvi energètic, canviant el seu comportament i influint positivament en què els seus familiars i amics canvien les seues pràctiques habituals que afecten el consum d’energia.

  • Permet realitzar una correcta gestió de l’edifici.

  • Genera un estalvi econòmic en la factura energètica permetent invertir en altres necessitats de l’escola.

  • Contribueix de manera activa a la reducció de gasos d’efecte d’hivernacle i el seu impacte en el medi ambient.

  Es tracta d’un projecte que en l’actualitat ja es troba present en 525 escoles primàries i infantils dins de 13 països de la Unió Europea, aconseguint en cada edifici involucrat en el programa un estalvi energètic mitjà del 8%.

  Per a la implantació del programa en el CEIP Doctor Esplugues, s’organitzaran durant el curs lectiu una sèrie de tallers de formació sobre l’energia i bones pràctiques per a l’ús d’aquesta. En aquests tallers participaran tant els alumnes, com les famílies i la comunitat educativa en general, amb la finalitat d’introduir-los en aquesta experiència educativa del 50/50 entorn a l’estalvi i l’eficiència energètica, per a viure en un món millor.

  A més, durant tot el curs es treballarà amb l’equip energètic format en el CEIP Doctor Esplugues per a aconseguir una formació contínua que permeta entre tots realitzar estudis energètics que determinen la situació energètica actual del centre i desenvolupar un pla d’acció per a millorar l’eficiència energètica del centre i aconseguir entre tots l’objectiu d’estalviar energia.

  Cal destacar, que aquesta iniciativa forma part de les mesures del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PAUS Montaverner 2030) aprovat per l’Ajuntament de Montaverner i que persegueix l’objectiu de reduir el consum d’energia, fomentar les energies renovables, reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i millorar l’adaptació al canvi climàtic.

  Redacció TVDO
  Redacció TVDOhttp://www.tvdigitalontinyent.com
  Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Periodic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida Digital

  FER UN COMENTARI

  Introduïu el vostre comentari.
  Introduïu el vostre nom aquí

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  El més llegit