Alessia Martegiani i Maurizio Di Fulvi tanquen a Ontinyent el Certamen de Guitarra Luys Milan

0

Els italians Maurizio di Fulvio i Alessia Martegiani tancaven el passat divendres 21 de novembre a Ontinyent el XIII Certamen Internacional de Guitarra Luys Milà, un esdeveniment organitzat per l’Escola de Música Ad Libitum amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent, que enguany comptava també amb altres músics de renom internacional com el japonés Kokichi Akasaka o els espanyols Rubén Parejo i Enrique Palomares.

L’actuació del passat divendres va aconseguir abarrotar la sala d’actes del Centre Cultural Caixa Ontinyent, que en moments com la interpretació d’una versió del bolero “Bésame mucho” va posar en peu als més de 200 assistents que van arrencar una sentida ovació. La cita va tenir un marcat estil contemporani (latinjazz, Bossa nova) molt diferent al dels dos concerts anteriors, que van ser més clàssics. Per això, aquest últim concert va suposar un gir que va aconseguir sorprendre el públic i propiciar una apoteòsica cloenda.

El Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Ontinyent, José Antonio Calabuig Oviedo, destacava l’alt nivell assolit a aquest certamen, i mostrava el recolzament del Govern d’Ontinyent “a esdeveniments com aquest, que ajuden a difondre el nom d’Ontinyent, a atraure visitants d’altres localitats, i a posar el món de la cultura a l’abast de tots i totes amb concerts de primera línia amb entrada lliure”.

Des d’Ad Libitum, Lluis Muñoz incidia en què “el XIII Certamen Internacional de Guitarra Luys Milà ens deixa unes dades molt optimistes ja que al llarg dels 3 concerts ha reunit a més de 600 assistents i a guitarristes com Kokichi Akasaka, Rubén Parejo o Maurizio di Fulvio i artistes de la talla del violinista Enrique Palomares o la cantant Alessia Martegiani”.

Per la seua banda, el director artístic del certamen, Rubén Parejo, afegia unes paraules d’agraïment a entitats com l’Ajuntament d’Ontinyent, la Universitat de València, la Fundació Campus Ontinyent i Caixa Ontinyent “pel seu gran esforç per donar suport cada any a aquest certamen que amb el temps s’ha convertit en un referent per als amants de la guitarra de tot el país”.

Al marc de la XIII Certamen Internacional de Guitarra Luys Milà es va organitzar, en col•laboració amb la Fundació Universitària de la Vall d’Albaida, un curs sobre La guitarra com a recurs pedagògic a l’aula impartit pels professors de guitarra Juan Vallet i Alfonso del Corral. En pocs dies alumnes de Unimajors i de magisteri van cobrir totes les places ofertes per al curs, que va tenir lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent els passats 20, 21 i 22 de novembre.

Publicitat