Foto de Jordi Casanova - TVdigitalOntinyent

Una multitudinaria “Publicació” obri la festa de moros i cristians d’Ontinyent 2015

Un multitudinari acte de “Publicació” iniciava aquest dissabte a la Plaça Major d’Ontinyent la recta final cap a la “Setmana Gran” de Festes de Moros i Cristians. Als peus del Castell de Festes,  l’alcalde Jorge Rodríguez lliurava al President de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, la clau de la ciutat, simbolitzant el període que s’obri a partir d’ara, amb l’inici del calendari d’actes centrals d’estos festeigs.

En un discurs carregat d’emotivitat, Jorge Rodríguez recordava el XXX aniversari del II Congrés Nacional de Moros i Cristians i del propi Castell de Festes, destacant el fet que les capitanes d’enguany siguen filles dels capitans de 2003 com a mostra de que la festa trascendeix el temps. En aquest sentit, apuntava que la festa  “flueix en el temps com a element de germanor i amistat. Una tradició festera que passa de generació en generació, ensenyar als nostres fills el que vam aprendre dels nostres pares i iaios, eixa es i serà sempre la millor garantia de que les persones canviem però la festa sempre perdura”.

La Publicació, acte que obri les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent, va començar amb una desfilada des de la Plaça de la Concepció, passant pel carrer Major, fins a la Plaça de l’Ajuntament. Als peus del castell, l’alcalde va rebre la Junta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia juntament amb els primers trons de les vint-i-quatre comparses.

Després de la recepció, es va produir el traspàs de poders en què els capitans d’enguany, María Peiró González, de la comparsa Cruzados, per part del bàndol cristià; i Laura Gramage Castelló, de la comparsa Benimerins, en l’exèrcit moro, van assumir els càrrecs de mans dels capitans de l’any passat, el arquer Rafael Cucart i l’omeya María Insa. L’ambaixador i el banderer cristià, Raül Albuixech Gandia i  Amadeo Juan Galbis, de la comparsa Cides, i els moros, Ignacio Bordera Ferrero i José Pedro Jordá Plá, dels Mossàrabs, van rebre els poders dels seus predecessors llauradors i mudèjars. Per a finalitzar l’acte, es va presentar el cartell anunciador de les Fester de Moros i Cristians del 2015, dissenyat per l’astur i fester ontinyentí Joan V. Martínez Ballester. I es va fer la simbòlica i tradicional entrega de la clau de la ciutat al president de la Societat de Festers, José Rafael Sanchis, per part de l’Alcalde, concloent amb el crit de “Dames i cavallers, ja estem en festes!”, que dóna inici als Moros i Cristians de 2015.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

Agullent acorda posposar les Festes de Moros i Cristians al 2021

Les Festes de Moros i Cristians d’Agullent, que s’haurien d’haver celebrat fa unes setmanes, en …