02/12/2023 - 16:27
Més

  Ontinyent mostrarà les seues festes morocristianes al Museu Valencià de la Festa

  Altres notícies

  ontinyentalgemesi

  Les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent seran objecte d’una exposició al Museu Valencià de la Festa (ubicat a Algemesí) on es mostrarà un recull dels seus principals trets i elements característics. Aquesta mostra formarà part d’un intercanvi pel qual des de divendres passat s’inaugurava al Museu Fester d’Ontinyent una exposició de 39 fotografies, panells, murals, olis i una maqueta de fusta que plasmen els diferents balls, música, cultura i tradició al voltant de la figura de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí.

  L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava en la inauguració que “Algemesí és un espill al qual ens podem mirar. Recentment vam aconseguir per a les nostres festes el títol d’Interès Turístic Nacional que ells tenien des de 1977, i ara que les seues festes son Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat des de 2011, des d’Ontinyent anem a treballar perquè els Moros i Cristians obtinguen aquest títol”, destacava.

  Cal recordar que el passat 28 de juliol, i en presència de l’Alcalde d’Ontinyent, el President de la Societat fe Festers, Toni Morales, signava un conveni de col·laboració amb el Club UNESCO per a la Protecció del Patrimoni Intangible de les Civilitzacions per tal d’iniciar i presentar el projecte de col·laboració entre les dues entitats perquè les Festes de Moros i Cristians siguen declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El Club Unesco per a la Protecció del Patrimoni Intangible de les Civilitzacions Antigues ha començat a crear les diverses comissions que tenen com a tasca preparar la documentació per a presentar aquesta proposta a la Unesco. Dins de les comissions de treball, la Societat de Festers serà l’encarregada de l’àrea internacional, des de la qual s’arreplegarà i es coordinarà la informació de les festes de Moros i Cristians al voltant del món.

  L’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, coincidia amb Jorge Rodríguez en assenyalar que “”Algemesí i Ontinyent comparteixen un mateix objectiu cultural, impulsar a través de les seues festes l’immens tresor patrimonial que posseeixen, creat i conservat pels seus ciutadans. Tant en les festes de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí com en els Moros i Cristians d’Ontinyent, els veïns participen de manera unida, conscient o inconscient, en la creació de la seua festa i de la seva pròpia identitat”, explicava.

  Des de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent, el seu President, Toni Morales, explicava que la mostra que ha d’exposar Ontinyent a Algemesí encara no te data concreta, “però serà una exposició que mostrarà un ampli recull de les nostres festes en un museu tan important i visitat com aquest”, avançava. La mostra de les Festes d’Algemesí que es pot visitar a Ontinyent des del passat divendres ha estat presentada al Comitè de les Regions de la Unió Europea, a l’Institut Cervantes de Brussel·les i en les fires de Turisme de Brussel·les, Berlín, Milà i Aix en Provence, sent Ontinyent el primer municipi de la Comunitat Valenciana en acollir-la.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -