728x90px covid-aj-onti-01

Nous tràmits per impulsar la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha remès als nous responsables del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme la documentació requerida des d’aquest estament per tal de resoldre favorablement la declaració d’Interès Turístic Internacional per a les festes Moros i Cristians de la ciutat. 

Cal recordar que des del Ministeri s’havia comunicat a l’Ajuntament d’Ontinyent que per a continuar amb la tramitació era necessària una revisió i ampliació de les accions promocionals de difusió en països estrangers per a l’atracció de corrents turístiques. Posteriorment l’alcalde enviava un ofici i la documentació requerida, que ara torna a enviar-se per tal que siga analitzada pel nou Govern de l’Estat. L’expedient per a la declaració que ja estava en mans del Ministeri també inclou informes sobre l’origen, antiguitat i arrelament de la festa; calendari de celebracions i descripció dels actes; informes sobre equipament d’allotjament i serveis turístics; i informes complementaris sobre la singularitat, significació i alcanç dels festeigs.

La de les accions promocionals ha estat una de les principals línies de treball als últims anys, als quals, entre altres coses, es va aconseguir en 2016 arribar a 1.029.000 espectadors del canal de la TV pública francesa France 5, on els Moros i Cristians d’Ontinyent van aparèixer al programa  “Échappées Belles: Valencia”; i en 2017 es va organitzar la visita d’un grup de 7 periodistes internacionals per a conèixer les festes de i difondre-les en mitjans d’altres tant països. 

A l’escrit remés al Ministeri, s’adjunta el certificat de cadascun dels mitjans que van donar difusió internacional de l’acte; s’adjunta també un certificat del Secretari General de l’Associació de Corresponsals de Premsa Estrangera indicant que les dades dels mitjans són correctes; i es fa constar que sis dels mitjans que han emés notícia o promoció en l’àmbit internacional de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent coincideixen amb aquelles les promocions de les quals s’han informat favorablement per a la declaració com a Festa d’Interés Turístic Internacional de les Festes Majors d’Almansa.

Jorge Rodríguez incidia en què “el camí per a aconseguir aquest reconeixement està sent molt complex, però, conjuntament amb la Societat de Festers, anem a seguir fent tots els esforços necessaris per aconseguir-ho, ja que ens servirà per difondre i atraure si cap a més gent als nostres Moros i Cristians”, destacava. El President de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, destacava per la seua banda que “aconseguir esta declaració és una de les prioritats de la Societat de Festers, com ha vingut sent-ho als  últims anys, als quals hem treballat amb l’Ajuntament en aquest objectiu que esperem que ara per fi es faça realitat”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Al-Jullisba, Marxa Mora 2020

Video de l’estrena de la peça musical Al-Jullisba, marxa mora dedicat a Juanjo Lliso Bartual, …