30/05/2024 - 14:44
Més

  Milers de visitants omplin els carrers del centre històric per gaudir de “l’Ontinyent Medieval”

  Altres notícies

  Milers visitants d’Ontinyent, La Vall d’Albaida i les comarques veïnes (al voltant de 12.000 persones, segons fonts de la Policia Local) omplien aquest cap de setmana els carrers del centre històric ontinyentí per gaudir de “l’Ontinyent Medieval”, la renovada oferta lúdica organitzada per l’Ajuntament, la Diputació de València i la Societat de Festers coincidint amb el “Mig Any Fester” de la localitat.

  L’acte del pregó, a càrrec del fester dels Moros Marinos Vicent Esparza, servia per a obrir oficialment un mercat del que l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, recordava que “vam traslladar a febrer fa 3 anys ja que en la Setmana Gran de festes d’agost no era necessari com a element d’atracció. Des d’aleshores hem anat treballant per millorar-lo i enguany hem tornat a comprovar que hem estat punt d’atracció per a gent d’altres localitats, contribuint a l’objectiu de donar impuls econòmic, turístic i lúdic a la ciutat”, destacava.

  La regidora responsable de la coordinació de l’activitat, Sayo Gandia, assenyalava que “febrer sempre ha estat un mes complicat des del punt de vista turístic i comercial, però hem tornat a comprovar que quan l’Ajuntament organitza activitats de carrer sempre tenim resposta. To i el fred d’alguns moments els ontinyentins i ontinyentines han eixit al carrer i hem rebut molt visitants d’altres municipis”. Gandia destacava la bona acollida que ha tingut la representació d’oficis antics i la recreació d’un “Soc Àrab” al barri de La Vila, “una vessant de l’Ontinyent Medieval que anem a seguir potenciant”, així com l’acceptació dels elements d’ambientació medieval i de les 110 parades temàtiques, especialment les vinculades a la gastronomia.

  La regidora tenia paraules d’agraïment per a la Diputació, la Societat de Festers i les diferents associacions, comerços i entitats que s’han involucrat en la iniciativa, així com a tots els veïns i veïnes del casc històric, “ja que entre totes i tots hem aconseguir ser novament pol d’atracció i consolidar una activitat que anem a seguir tractant de millorar any rere any”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La Conselleria d’Educació aprova les al·legacions d’Ontinyent per recuperar la zonificació escolar

  La Conselleria d’Educació ha acceptat les al·legacions per mantenir la zonificació escolar actual. Això permetrà seguir triant centres propers i facilitarà la mobilitat urbana.
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -