Festers treballa per aconseguir el reconeixement internacional de les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent

La Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia d’Ontinyent i el Ministeri de Turisme treballen conjuntament per a fer realitat el llançament cap a la internacionalització de les Festes de Moros i Cristians de la capital de la Vall d’Albaida.

Es tracta d’aconseguir que els Moros i Cristians d’Ontinyent obtinguen la declaració de Festes d’Interès Turístic Internacional i per això, la setmana passada es desplaçaren a la Secretària de Turisme a Madrid el president de Festers, Michel Aliaga i el portaveu del Partit Popular, Filiberto Tortosa, on mantingueren una reunió de treball amb la Subdirectora General de Desenvolupament i Sostenibilitat Turística, Tatiana M. Martínez Ramos i Iruela.

Tant el President de Festers com el portaveu del Partit Popular a Ontinyent s’han mostrat satisfets amb el magnífic tracte rebut en el Ministeri, així com del positiu resultat d’aquest primer pas oficial cap a l’obtenció de l’alta distinció al reconeixement internacional de les nostres festes de Moros i Cristians.

En paraules de Filiberto Tortosa, “ha sigut molt satisfactori haver realitzat aquestes gestions i establit els contactes necessaris perquè al final Ontinyent, i les nostres festes de Moros i Cristians, aconseguisquen la preuada declaració de festes d’Interès Turístic Internacional”. Tortosa ha destacat el treball que s’està realitzant ara i també la magnífica trajectòria de Festers, que compta amb un valor destacable com va ser la celebració de l’I Congrés Internacional d’Ambaixades i Ambaixadors que ens va situar en un marc promocional idoni. El portaveu del PP afirma que “anem a continuar en la línia de col·laboració i suport a la societat de Festers i per fer cada vegada més grans i més importants les festes de Moros i Cristians de la capital de la Vall d’Albaida.”

En aqueix sentit, el president de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, Michel Aliaga, qui ha valorat de forma positiva la reunió mantinguda en la Secretaria d’Estat a Madrid, ha posat en valor la importància que la Societat de Festers complisca amb els requisits legals exigits per al reconeixement internacional de les nostres festes.

Tal com ha declarat Michel Aliaga, “davant la Sotsdirectora General hem destacat, a més d’accions promocionals que hem dut a terme, la importància de Ia celebració en 2010 de l’I Congrés Internacional sobre ambaixades i ambaixadors, perquè va projectar la festa moro cristiana d’Ontinyent cap al món i d’açò es van fer ressò mesurats de difusió internacional. Es fonamental, ja que per a la declaració de festes d’interès turístic internacional s’exigeix que almenys es complisca amb 10 actuacions promocionals de la festa en mitjans de comunicació difusió internacional”.

Sobre aquest tema, la Sotsdirectora General de Desenvolupament i Sostenibilitat Turística, Tatiana Martínez, ha destacat la importància que “a partir d’ara des del Ministeri i Festers s’estiga treballant conjuntament perquè les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent siguen declarades d’Interès Turtístico Internacional”.

El portaveu del PP i el president de Festers han fet lliurament a la Sotsdirectora General de Desenvolupament i Sostenibilitat Turística, Tatiana M. Martínez Ramos i Iruela d’un exemplar del llibre de festes de 2011 en el qual apareix reflectit el 150 aniversari de les nostres festes i la celebració de l’I Congrés Internacional d’Ambaixades i Ambaixadors, així com dos CD que inclouen música festera.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Agullent acorda posposar les Festes de Moros i Cristians al 2021

Les Festes de Moros i Cristians d’Agullent, que s’haurien d’haver celebrat fa unes setmanes, en …